USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Міліція боїться, що в’язні тікатимуть з лікарень

22 Квітня 2011 10:55
На Волині жодна лікарняна палата для в’язнів не відповідає міністерським вимогам. Тому правоохоронці області побоюються, що в’язні можуть із легкістю втекти, якщо раптом захворюють і опиняться в лікарні.

Про це 21 квітня йшлося під час засідання постійної комісії з питань депутатської діяльності, місцевого самоврядування, захисту прав людини, законності, боротьби зі злочинністю Волинської обласної ради.

Заступник начальника УМВС України у Волинській області Тарас Пазин, розповів, що в області є лише 16 спеціальних палат в закладах МОЗ України для розміщення та утримання затриманих та взятих під варту осіб, яким за висновками лікарів потрібно надавати медичну допомогу в стаціонарі.

«У нас в області такі палати розміщуються у центральних районних лікарнях, а у місті Луцьку у протитуберкульозному та наркологічному диспансерах», - зазначив Тарас Пазин.

Відтак керівництво обласної міліції звернулося до обласної ради з проханням профінансувати з місцевого бюджету необхідну реконструкції лікарняних палат.

Однак заступник голови облради Юрій Лобач засумнівався у розрахунках управління МВС. Він зауважив, що сума, яку просять правоохоронці, надто велика та не зовсім обґрунтована.

«Хотілося б побачити хоч якісь розрахунки. А то ви пишете, що вам потрібно 302 тисячі гривень на реконструкцію палат. 61 тисячі плануєте витратити на встановлення арматурних решіток з дверима та накладними замками, 1 тисячу на решітки на вікна і аж 240 тисяч гривень на встановлення тривожної сигналізації та системи відеоспостереження. Скажіть, звідки взялися ці суми?», - поцікавився Юрій Лобач.

Водночас член комісії та головний лікар Любомльської ЦРЛ Володимир Дибель зазначив, що особисто він проти розміщення таких камер у медичних закладах.

«У нас була така камера. Але відмовився від такого, адже у лікарні є інші хворі. А якщо раптом спрацює сигналізація чи виникне якийсь конфлікт. Це зайвих стрес для пацієнтів. Я вважаю, що для таких потреб має бути окреме приміщення», - переконаний Володимир Дибель.

Також депутати не розуміють, чому повинні виділяти гроші із місцевого бюджету, якщо такі речі мають фінансувати профільні міністерства.

«Я переконаний, що такі палати потрібно облаштовувати, але у мене відразу виникає питання, чому гроші мають бути з місцевого бюджету, а не з міністерства», - сказав депутат облради Анатолій Вітів.

Тарас Пазин зауваження депутатів розуміє, проте він зауважив, що управління повинне виконувати міжвідомчі накази, а відтак і шукати будь-які джерела фінансування.

«Поки що у нас випадків, щоб втікали в’язні із лікарняних палат не було. Але ми хочемо це попередити, адже це стало б надзвичайною подією», - пояснив позицію управління МВС міліціонер.

Зрештою члени комісії вирішили, що до розгляду цього питання повернуться лише після того, як правоохоронці дадуть більш ґрунтовні розрахунки щодо коштів, які потрібні на реконструкцію спеціальних лікарняних палат.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus