USD 39.40 39.73
  • USD 39.40 39.73
  • EUR 39.63 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Міністр енергетики відтерміновує візит на Волинь

4 Грудня 2015 16:16
Зарплатні борги волинських шахтарів збільшуються, а приїзд Міністра енергетики та вугільної промисловості України Володимира Демчишина до Нововолинська відтерміновується до наступного року.

Про це повідомляє «Місто вечірнє».

4 грудня міський голова шахтарського міста Віктор Сапожніков провів нараду з керівництвом ДП «Волиньвугілля», представниками шахтарських колективів та лідерами профспілок. Обговорили питання заборгованості зарплати гірникам та перспективи функціонування і розвитку вугільної галузі в наступному році.

Зарплатні борги працівників нині – найголовніша проблема ДП «Волиньвугілля». Людям на діючих шахтах (керівництво 10-ї запевняє, що в них заборгованості немає) ще винні 4,19 мільйона гривень за вересень і 19,12 мільйона – за жовтень, а на календарі – вже грудень. А там – Новий рік і різдвяні свята.

Багато хто з гірників отримав попередження від енергетиків про відключення, якщо не погасять борги за світло. Ті 3,6 мільйона, що днями надійшли на рахунки підприємства, навряд чи врятують ситуацію.

Під знаком питання залишається і приїзд міністра галузі Володимира Демчишина, що анонсувався на початок грудня. Лідери гірничих профспілок копалень Василь Гура та Анатолій Мухомеджинов звинувачують у цьому шахтарів Бужанської», які 1 грудня відмовилися спускатися в забій через заборгованість платні, та свого колегу Богдана Макарчука. Мовляв, вони проігнорували рішення голів профспілок вугільників України, прийняте 26 листопада в Києві, не проводити ніяких акцій протесту до 10 грудня. (саме цього дня планувався страйк гірників у випадку непогашення боргів).

А тим часом у міській раді, посилаючись на голову ОДА Володимира Гунчика, повідомляють, що пан Демчишин таки відвідає Нововолинськ, але в першій декаді наступного року.

Валентина САВЧУК, Нововолинськ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Анатоль_ Показати IP 4 Грудня 2015 16:58
шахти які є нерентабельними треба негайно закрити поки не пізно
Анонім до Анатоль_ Показати IP 4 Грудня 2015 17:30
или позволить им продавать уголь по цене, которую они сами выставят. Поверь, эта цена будет ниже, чем цена угля из ЮАР, а качество лучше.
трохи розбираюся в в до Анонім Показати IP 6 Грудня 2015 11:35
до вашого відома шановний, при $ 8грн в 2012-13 роках собівартість вугілля( це навіть по діючим технічним стандартам не вугілля гірська маса з зольністю до 55% т.згоряння 3000 Ккал/кг, з якої можна вийняти 25-30 % вугільного концентрату) на волинських шахтах становила 2700 грн або приблизно 350 $, а продвавали шахти по ціні від 230 до 870 грн за тонну. Різницю тобто збитки покривати з бюджету. В тому ж 2012-13 роках супер вугілля з показниками якості зольність до 10% теплота згорання 5500 Ккал/кг з польщі, росії, казахстану, юар, можна було ввести за 120-140$ за тону з ПДВ вже з доставкою в Україну. А дозволити нашим шахтарям можна продавати, тільки проблема в тому що вугілля дуже низької якості а тому купувати його якщо і будуть то по цінам від 600 до 1200 грн тона на сьогоднішній день. Ось така петрушка вугільна.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus