USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Місця концтаборів і масових поховань на Донбасі. КАРТА

3 Жовтня 2014 15:38
Служба безпеки України за станом на сьогодні виявила 26 місць розташування в'язниць, катувалень та концтаборів терористів.

Виявлені також місця тортур, розстрілів, масових поховань мирних мешканців, які були розстріляні після вироків так званих "трійок". Про це під час прес-конфренції повідомив радник Голови СБУ Маркіян Лубківський, - повідомляє УНН.

Служба безпеки України розпочала процес визначення місць розташування концентраційних таборів, в'язниць, катівень бойовиків та місць масових поховань мирних мешканців на Донбасі.

Як повідомляє «Укрінформ», СБУ створює карту концтаборів і масових поховань на Донбасі.

«Ми розпочинаємо дуже складний і тривалий процес ідентифікації місць розташування концентраційних таборів, місць розташування масових захоронень на території двох українських областей - Донецької і Луганської. По суті, ми сьогодні представляємо своєрідну «карту смерті», - сказав він.

За його словами, наразі на карту вже нанесено кілька десятків таких місць, але робота тільки починається.

Згідно з даними СБУ, на Донбасі виявлено що найменше 5 місць масових поховань мирних мешканців та терористів. Зокрема 5 осіб було звалено у яму у селі Нижня Кринка, інші необізнані тіла були скинуті у шахту Комунарська №22 у місті Жданівка.

Втім, найчисельніші масові захоронення, за інформацією відомства, було виявлено на території колишньго форпосту терористів, а саме у Слов'янську Донецької області. Серед знайдених встановлено імена тільки 12 загиблих.

Також у СБУ зазначили, що виявлено численні і наспіх зроблені поховання поруч з табором бойовиків у районі траси Ізюмській-Слов'янськ, братські могили в лісосмузі в Артеміському районі Луганська. Також знайдено поховання 30 мирних мешканців в Тельманівському районі.

Що стосується місць масових поховань українських військовослужбовців, то вони були виявлені в урочищі Савур Могила (до 25 загиблих), в населеному пункті Побєда (до 50 загиблих), у Харцизьку (до 50 загиблих), у Дмитрівці (кількість масового захоронення уточнюється) і в селі Осикове На Донеччині.

Також тіла українських військових були виявлені у населеному пункті Никишине, селі Гранітне поблизу Тельманово і під Іловайськом.

Карта від «Укрінформ»:

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus