USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Московський патріархат на Волині незаконно заволодів майном громади

15 Січня 2016 17:28
Московський патріархат з порушенням чинного законодавства заволодів будівлею колишнього «складу-магазину» та земельною ділянкою у селі Ласків Володимир-Волинського району. Про це «Вголосу» стало відомо 15 січня 2016 року під час сесії Володимир-Волинської районної ради.

Відповідний запит на ім’я керівника Володимир-Волинської місцевої прокуратури Віталії Книш, озвучив депутат від ВО «Свобода» Петро Козлюк.

До нього як депутата Володимир-Волинської районної ради звернулися мешканці села Ласків, які стверджують, що заволодіння нерухомим майном, зокрема будівлею колишнього «складу-магазину» з відповідною реконструкцією цього приміщення під культову споруду, відбулося з порушенням чинного законодавства.

«Донедавна власники цієї споруди були невідомі. Не вдалось їх встановити й донині. Згідно з чинним законодавством, така будівля мала б перейти у власність усієї сільської громади, а не лише її частки – релігійної громади. Незаконним, на думку заявників, є й самозахоплення земельної ділянки, яку використовують для згаданої споруди та її обслуговування», – йдеться в запиті.

Депутат просить перевірити законність отримання у власність релігійною громадою УПЦ МП села Ласків будівлі колишнього «складу-магазину», здійснення реконструкції цієї будівлі та користування релігійною громадою УПЦ МП земельною ділянкою, на якій стоїть будівля колишнього «складу-магазину».

Нагадаємо, нещодавно стало відомо, що в селі Ласків в тимчасовому приміщенні громади УПЦ (МП) роздавалася друкована продукція під назвою “Київський Патріархат”, як він є: дійсні факти про недійсну “церкву”. Матеріали містили неправдиву або провокативну інформацію про українську мову, УПЦ Київського Патріархату та навіть самої УПЦ (МП).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 17
дідо Показати IP 15 Січня 2016 17:48
Під час другої світової війни не було берлінського патріархату.
Андрій до дідо Показати IP 15 Січня 2016 23:15
Коли існувала Київська Русь (не росія, а Русь тобто Україна) центральним містом було Київ, а Москви ще не було. Зате московський патріархат в Києві вже був.
Анонім Показати IP 15 Січня 2016 17:54
московські загарбники...
Жителі села Ласків Показати IP 15 Січня 2016 18:02
Ганьба таким "патріотам" як Козлюк! Він для нашого села нічого не зробив! Ще й церкву хоче закрити!
думка володимирчанки до Жителі села Ласків Показати IP 15 Січня 2016 19:29
Мовчи. Тобі до Петра як до неба раком...
Крутивус Показати IP 15 Січня 2016 20:47
+1000! Той Козлюк хотів, щоб приміщення колишнього складу-магазину дісталося йому. Відомим є факт, що він є недобросовісним приватним підприємцем. Нещодавно він пропхався з сільської ради в районну. Думає, що люстрація його не дістане. В селі Ласків його ніхто не любить. Ніхто його не просив робити ніякі депутатські запити. Він сам особисто ходив в редакцію газети "Місто вечірнє" і просив опублікувати статтю проти місцевої релігійної громади рівно за один день перед засіданням районної ради. На це охоче погодився Залупський. Так що як мінімум дві категорії статей - за недобросовісну підприємницьку діяльність і за розпалювання релігійної ворожнечі - Козлюку ой як світять.
цікаво Показати IP 15 Січня 2016 20:50
В одному селі до 1991 році була одна церква ,всі жителі села туди ходили. І тут бац 1992 рік і половина села уже католики інші православні МП ,КП і почали ділити церкву - кожен у свою сторону. Як зрозуміти такий розкол , кому це вигідно?
Андрій до цікаво Показати IP 16 Січня 2016 00:04
Теж цікаво що до 1991 року був СиРиСиРи. І тут бац 1992 рік і СиРиСиРи почало ділитись - кожен в свою сторону. Як зрозуміти такий розкол, кому це вигідно? А потім бац 2014 рік і українці сказали РФ "раша гудбай". А РФ каже: "Ні, ми брати!" і почали відстрілювати українські Донецьк і Луганськ. Але, ми українці - "розумний" народ. Москалі нас вбиваються, а ми тупо ходемо в церкву москальського патріархату. Або я чогось не розумію, або ми, українці, такі самі і*іоти як і росіяни.
Смерть москалям до Андрій Показати IP 16 Січня 2016 00:40
Як українці неможуть зрозуміти що все що на їх землі це їхнє.А москалів треба виганяти з України.!!!!!
Анонім до Андрій Показати IP 16 Січня 2016 10:52
а ти Богу задай питання: чи є Його воля, щоб ми жили разом чи окремо???
АС Показати IP 15 Січня 2016 22:41
В Н. Припиніть лізти в церковні справи. Не руйнуйте країни з середини. Поки не пізно!
Андрій до АС Показати IP 15 Січня 2016 23:20
Дійсно, для чого руйнувати Росію? Вона сама розвалиться! Я так розумію, що Російська православна церква має бути Київського патріархату? Чому такого немає?
Н.М. до АС Показати IP 16 Січня 2016 07:51
Розкол в церквах зробили самі священники, і людей поділили на угодних і не угодних. Мені, наприклад, не дуже важливо в яку церкву (МП чи КП) зайти. Я молюсь за себе, своїх рідніх, за всіх християн. І не важливо в якому патріархаті служить священник. Я знаю деяких священників з МП,які є такими патріотами УКРАЇНИ,що нам з вами ще далеко.Головне, як людина вихована, а не до якого патріархату належить.І не нам судити.
степк Показати IP 16 Січня 2016 06:00
Чому ж ви ,люди, такі перепрошую дрімучі?! Та ходіть собі до церкви якоі хочете, але розумійте, що сама назва ііі суперечить сьогоднішнім реаліям. Вбивають ваших дітей, родичів московські гради і гармати, московські вояки, а вам добре, що церква московського патріархату?! Добивайтесь зміни іі хоча б назви, щоб не було отого вражаючого /московського/!!
Максим Луцьк до степк Показати IP 16 Січня 2016 12:57
А ви не плутайте політику і церкву.
Справедливий Дзідзьо Показати IP 16 Січня 2016 07:44
Вкотре переконуюсь, що КП є політичною партією. Коли комуняка Кравчук допоміг розкрутити бренд УПЦ КП, відразу почали захоплювати храми УПЦ... Пізніше притихла злочинна діяльність КП проти православної Церкви... Зараз при владі жид і ми спостерігаємо як бісяться вороги Христової Церкви... Вражає що дядьки,які кадило від митрополита не можуть відрізнити, втручаються у релігійне життя України. Про обєднання з розкольниками після усіх злочинів і мови не можу йти......
777 до Справедливий Дзідзьо Показати IP 16 Січня 2016 09:35
Спаси Вас Господи.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus