USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Московський патріархат втратив парафію в Іваничівському районі

6 Грудня 2015 22:05
У селі Грибовиця, що між Іваничами й Нововолинськом, вирішили перевести Свято-Покровську церкву в УПЦ-КП. Раніше у церкві правив московський батюшка.

Про це повідомляє Інформаційно-аналітичний портал УПЦ «Про церкву».

Згідно з повідомленням, 6 грудня вранці у храмі села Грибовиця Іваничівського району Волинської області вперше відправили службу священики Київського патріархату.

Цьому передували бурхливі збори, що відбулися у Грибовиці 29 листопада. Понад сто мешканців села вирішили замінити замки у храмі — і перевести його під юрисдикцію Київського патріархату.

Настоятель Покровського храму протоієрей Ігор Маргіта, як повідомляє «Нововолинськ діловий», на збори не прийшов, поспілкувався з людьми біля свого будинку. Згідно з протоколом, на сільському сході було 107 чоловік.

Згідно з результатами сільських зборів 29 листопада вирішили передати релігійну споруду Київському патріархату. Сільський голова Павло Степанець зірвав печатки, замінив на церковних дверях замки та знову опечатав їх. Наступного тижня до стародавньої церкви пообіцяли завітати працівники районної адміністрації, відділу культури, аби інвентаризувати церковне майно, що становить культурну та історичну цінність.

Не згодний із рішенням сільських зборів, московський батюшка Ігор Маргіта викликав правоохоронців. Працівники МВС зібрали пояснення з представників обох боків конфлікту та пообіцяли розібратися.

Раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло про те, що перейти до Київського патріархату вирішили церковні громади МП в селах Угринів та Печихвости.Окрім цього, у селі Стрільче Горохівського деканату місцева парафія нещодавно перейшла з Московського в Київський Патріархат.

Довідково. Конфлікт між прибічниками УПЦ-КП і вірянами УПЦ розгорівся 20 вересня. Тоді дійшло до шарпанини і скандалу просто у храмі. Після публічної сварки православний храм на вимогу правоохоронців закрили та опечатали.

Відтоді настоятель Свято-Покровського храму отець Ігор відправляє службу Божу у власній оселі. Переходити до УПЦ-КП він наразі відмовився.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу



Система Orphus