USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Музика сповнена життя: «Кантабіле» відзначив 30-річчя концертом у Луцьку

24 Вересня 2017 19:29
Луцький кафедральний костел Святих Апостолів Петра і Павла 24 вересня заполонили поціновувачі класичної музики, адже саме сьогоді Академічний камерний оркестр «Кантабіле» з нагоди свого 30-річчя відіграв там свій концерт.

Захід відбувся під керівництвом народного артиста України Товія Рівця за участю архієрейського хору Свято-Троїцького кафедрального собору «Оранта», під художнім керівництвом заслуженого діяча мистецтв України Василя Мойсіюка.

31-й концертний сезон оркестр відкрив геніальною і вічною музикою Баха, Глюка, Генделя, Верді, Альбіноні, Вівальді.

Під величним склепінням костелу першою зазвучала арія з оркестрової сюїти № 3 Йогана Себастьяна Баха – музика, що захопила і схвилювала. Наступною композицією, яку представили глядачам, була розкішна та глибока "Мелодія" з опери «Орфей та Еврідіка» Крістофа Віллібальда Глюка. За допомогою музики оркестр разом із Софією Свіст, яка виконала соло на флейті, розповів слухачам історію неземного та трагічного кохання.

Природно, у храмі прозвучала молитва присвячена Діві Марії, а саме славнозвісний твір Джозеппе Верді «Аве Марія».

Крім того у виконанні двох мистецьких колективів поціновувачі класичної музики могли насолодитися знаменитою «Глорією» авторства Вівальді. Італійський композитор створив цей твір для хору та оркестру, цикл із 12-ти частин номерів побудований за принципом контрасту з грандіозною подвійною фугою фіналу.

Присутні слухали твори із завмиранням серця, адже оркесту вдалося передати публіці глибину та настрої музичних творів: біль та щастя, насолоду та гіркоту буття. Музиканти з неперевершеною віртуозністю допомогли глядачам відчути життя крізь призму музичних інструментів. Адже за словами Тові Рівця, допоки жива така музика – живі й ми!
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Andrew Показати IP 24 Вересня 2017 22:42
Чому, я про цей концерт взнав коли він вже закінчився?
К.Лучанин до Andre Показати IP 25 Вересня 2017 11:17
.... Тому що ти не буваєш у центрі Луцька, не бачиш чи не хочеш бачити рекламу про цей концерт ще задовго до виступу і не читаєш ВН у інтернеті! Хто цікавиться той знає!!! Але це твої ПРОБЛЕМИ!
Вчитель Показати IP 25 Вересня 2017 12:55
Ну шановний реклами вже було більше, як потрібно. По телебаченню на день крутили разів 10, на кожному стовпі реклама. Концерт класичний, прекрасний.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus