USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Ми готувались до атаки морально і фізично», – Окуєва розповіла про замах

5 Червня 2017 21:46
Чоловіка, який намагався вбити чеченського добровольця, відомого воїна АТО Адама Осмаєва, готували в ФСБ або ГРУ Росії.

Про це в ексклюзивному інтерв'ю ТСН розповіла дружина бійця АТО Аміна Окуева.

"Це досвідчений кілер, який багато років займався і багато завдань виконав, дуже багато інформації. Судячи з того, як він спілкувався, з його психологічної підготовки, як він дуже майстерно симулював європейський акцент, він готувався не на «кадирівському дворі», його ФСБ готувала або ГРУ, більш серйозні контори", - переконана Окуева.



Подружжя знали, що в Росії їх хочуть вбити, і готувалися до атаки "морально і фізично, чекали кожен день".

"У нас була достовірна інформація, що замовлення на нас не в одне місце, а безліч місць розсилається. Від Чечні доброзичливці з ризиком для себе повідомляли, що надходила інформація від наших спецслужб і СБУ і зовнішньої розвідки, що саме російські спецслужби теж ці завдання ставлять і планують виконати. Але це різні напрямки. Кадиров ніколи не зробить нічого по своїй волі ", - пояснила Окуева.

"Але ми готувалися до цього морально і фізично, чекали кожен день. Як ми могли так схибити, що таку підозрілу людини не розкусили і не покликали на прикриття когось із силових структур", - додала вона.

Нагадаємо, 1 червня поліція повідомила, що в Києві на Подолі стався замах на подружжя учасників АТО Адама Осмаєва і Аміну Окуєву, які служили зокрема в рядах батальйону поліції "Київ-2".

Аміна Окуєва з метою самозахисту відкрила вогонь у відповідь і поранила нападника, який стріляв у її чоловіка, зазначили у МВС. З вогнепальними пораненнями Адама Осмаєва і нападника доправили до лікарні.

Пізніше в МВС повідомили, що мішенню нападу, вочевидь, був пан Осмаєв. За словами Артема Шевченка, аби у війти у довіру до жертв, нападник представився журналістом, пише ВВС Україна.

"Метою стрілка був Адам Осмаєв - саме по ньому відкрив вогонь чоловік, який представлявся французьким кореспондентом", - зазначив пан Шевченко.

Уродженець Чечні Адам Осмаєв свого часу був підозрюваним у справі про підготовку теракту проти російського президента Володимира Путіна.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Анатоль_ Показати IP 5 Червня 2017 22:15
Я в шоці, брати!
Тоже до Анатоль_ Показати IP 5 Червня 2017 22:27
В акуе от Акуевой
Активіст до Анатоль_ Показати IP 5 Червня 2017 22:44
Від чого?
Активіст Показати IP 5 Червня 2017 22:22
Достатньо подивитись https://www.youtube.com/watch?v=uUFAJOb3vkU&t=20s та https://www.youtube.com/watch?v=DrAlnJlckp4 і все стає на свої місця.
АК 47 Показати IP 6 Червня 2017 06:07
Чогось я не вірю ні Окуевій,ні Порошенку,ні МВД...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus