USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На акцію «за самовизначення Закарпаття» в Угорщині прийшло до сотні людей

14 Жовтня 2017 07:00
Мітинг "Самовизначення для Закарпаття" в угорському Будапешті організувала місцева праворадикальна партія "Йоббік". Там були присутніми депутати від політсили Крістіна Морваї і Тамаш Гауді-Надь. Гауді-Надь одягнув футболку з написом "Крим – це Росія, а Закарпаття – це Угорщина".

Про це повідомляє телеканал NewsOne.

На акції, за даними каналу, були присутні приблизно 100 осіб, переважно – люди старшого віку. Вона тривала приблизно годину.

"Усі ініціативи України буде блокувати Угорщина, оскільки Угорщина має право вето і ми застосуємо його щодо України. Ми будемо дотримуватися міжнародного законодавства. Закликаємо дотримуватися його й Україну", – заявив Гауді-Надь у коментарі каналу.

Директор політичного департаменту Міністерства закордонних справ України Олексій Макєєв заявив, що українські зовнішньополітичне відомство буде "рішуче" протестувати через акцію. Також 11 жовтня Міністерство закордонних справ України виступило проти проведення акції.

Зазначимо, що причиною мітингу стало те, що 5 вересня Верховна Рада України ухвалила у другому читанні і в цілому закон "Про освіту". 28 вересня він набув чинності. Документ запроваджує 12-річну шкільну освіту та посаду освітнього омбудсмена, а також розширює використання української мови в навчанні.

9 жовтня міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто заявив в Ужгороді, що український закон "Про освіту" порушує принципи Угоди про асоціацію між Україною та Європейським союзом. За його словами, закон відкидає можливість діяльності угорських шкіл в Україні і відбирає право навчатися рідною мовою у школярів середніх і старших класів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
однозначно Показати IP 14 Жовтня 2017 09:20
Основне навчання в Україні повинно бути на українській мові- мові держави. Масса факультетів та гуртків, малі школи та товариства - будь ласка, вивчайте мови меншин. І не робіть кіпішу. Цікаво, якою мовою йде навчання в угорських школаї чи румунських???????

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus