USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На Галапагоських островах невідомі викрали 123 гігантські черепахи

7 Жовтня 2018 08:00
Понад 120 слонових черепах були викрадені з території національного парку Галапагоських островів.

За даними відомства, дирекція національного парку Галапагоських островів повідомила 27 вересня прокуратурі Санта Круса про викрадення загалом 123 черепах, вирощених у неволі в центрі Арнальдо Тупіси на острові Ісабела. Йдеться про представників виду слонова черепаха Гюнтера та печерна слонова черепаха, які перебувають під загрозою зникнення, повідомляє «Кореспондент».

Влада веде попереднє розслідування за статтею кримінального кодексу про злочини проти дикої флори і фауни, воно має закритий характер.

Центр Арнальдо Тупіси був створений у 1993 році на острові Ісабела і має зону для відтворення гігантських черепах.

Галапагоські острови знаходяться в Тихому океані на території східної екваторіальній частині. Архіпелаг розташувався в 972 кілометрах на захід від Еквадору. Острови володіють унікальною фауною і флорою, а тому охороняються законом. Однак це не зупиняє браконьєрів.

Гігантські місцеві черепахи є одними з найбільш знакових тварин на островах, але вони вважаються уразливим видом. Останнім часом чисельність популяції значно скоротилася. Якщо в 16-му столітті цей вид налічував понад 250 000 осіб, то в 1970-х їх залишилося близько 3 тисяч, а в наші дні і того менше.

Гігантські черепахи на Галапагоських островах з'явилися щонайменше мільйон років тому. Черепахи з куполоподібним панциром жили у вологій гірській лісистій місцевості на великих островах архіпелагу. Рептилії із сідлоподібними панцирами жили на сухих островах. Галапагоських черепах почали масово знищувати після відкриття островів європейцями. Моряки використовували черепах як їжу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
??! Показати IP 7 Жовтня 2018 09:20
Як? І ДЛЯ ЧОГО ???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus