USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

На Львівщині пройдуть спільні з США військові навчання

6 Вересня 2017 18:17
11 по 23 вересня 2017 року в Міжнародному центрі миротворчості та безпеки (МЦМБ) Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного (с. Старичі, Яворівський район Львівської області) проходитиме українсько-американське командно-штабне навчання із залученням військ «Репід Трайдент — 2017».

Про це йдеться на офіційному сайті Міноборони України.

Згідно з повідомленням, участь в навчаннях візьмуть понад 2,5 тисячі військовослужбовців з майже півтора десятка країн світу.

Церемонія відкриття навчання розпочнеться о 9.00 години 11 вересня у військовому містечку «Центральне» МЦМБ.

Як відомо, на період з 14 по 20 вересня цього року на території Білорусі заплановані спільні навчання Збройних сил РФ і Білорусі «Захід-2017». За офіційними даними РФ, в навчаннях візьмуть участь до 13 тисяч військовослужбовців, за оцінками західних аналітиків - до 100 тисяч.

Українське військове керівництво не раз відзначало, що майбутні навчання можуть послужити прикриттям для більш агресивних дій з боку Росії.

Навчання "Захід-2013" дозволили Росії підготуватися до анексії Криму, а "Захід-2009" - завершилися відпрацюванням ядерного удару по Варшаві.

При цьому Кремль наполягає на тому, що сценарії, які відтворюються на цих навчаннях, є чисто оборонними. Країни НАТО, в свою чергу, напередодні навчань активно нарощують військову присутність в Балтійському регіоні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus