USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

На українських дорогах можуть з’явитися коридори для диких тварин

27 Листопада 2017 07:00
В Україні побудують на автомобільних дорогах спецкоридори для диких тварин.

Над створенням спеціальних мостів - екодуків - працюють екологи та учасники проекту Transgreen, який співфінансується фондами Євросоюзу за допомогою проекту Дунайської транснаціональної програми для підтримки дружніх до довкілля та безпечних транспортних систем, передає World Wide Fund for Nature в Україні.

Спеціальні коридори на автошляхах дозволять зберегти популяцію диких тварин в умовах інтенсифікації дорожного будівництва в Україні. Передбачається, що екодуки розташують в ареолі проживання тварин, що вимирають - рисі та бурого ведмедя, яких залишилося в Україні 200 та 220 особин відповідно.

Пріоритетом проекту буде підтримка безперешкодних екологічних коридорів, які забезпечуватимуть вільне пересування видів, що зазнають найбільшого впливу від авто та залізничних шляхів: великих хижаків (бурих ведмедів, вовків, рисей) та деяких видів травоїдних.

Наразі будівництво спеціальних мостів для переходу диких тварин розглядається на чотирьох пілотних об'єктах, а саме: автошляхах Міклош (Угорщина) – Кошіце (Словаччина) – Ужгород (Україна), Тіргу Муреш – Яси (Румунія), автошляху Бескиди (Чехія – Словаччина).

Зауважимо, перші переходи для диких тварин були побудовані у 1950-х роках у Франції і згодом поширилися по всьому світу: від Австралії до Північної Європи. Найбільше екодуків у Нідерландах – понад 600, також у цій країні знаходиться найдовший у світі міст для тварин, протяжність якого становить 800 метрів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
123 Показати IP 27 Листопада 2017 09:13
Правильно, давно пора для маршруток зробити окрему полосу, вчора так спішив забрати два по чотири, шо мало мені в крило не в’їхав. )))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus