USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

На «Устилузі» чоловік перетинав кордон, обклеївшись сокирами. ОНОВЛЕНО

22 Жовтня 2016 11:24
Посадові особи управління боротьби з митними правопорушеннями Волинської митниці Державної Фіскальної Служби зупинили спробу незаконного переміщення предметів старовини.

Сьогодні вночі на митному пункті «Устилуг» працівники Волинської митниці ДФС при проведенні митного огляду автомобіля «AudiA3» виявили близько 300 предметів старовини у громадянина України. Про це Інформаційному агентству Волинські Новини повідомили власні джерела.

Варто зазначити, що автомобіль переміщувався по смузі спрощеного руху «зелений коридор» в напрямку виїзду з України.

Посадові особи митниці виявили предмети старовини серед особистих речей пасажира даного транспортного засобу, а саме у дорожній сумці та прийняли рішення про проведення повного митного огляду.

По закінченню проведення повного митного огляду, фахівці виявили старовинні сокири, які були примотані скотчем на тілі чоловіка.

Як повідомили у прес-службі СБУ Волині, серед цінностей, які намагався незаконно вивезти до Європи предмети порушник, були сережки, браслети, монети, наконечники до стріл, сокири. Зловмисник сховав цінності у кишенях свого одягу, у спеціально прилаштованій “розгрузці” на спині, а також серед своїх особистих речей. У подальшому старовинні речі горе-контрабандист мав намір продати у Європі.

За попереднім висновком експертів, походження вилучених предметів сягає 5-3 тисячоліття до нашої ери (період трипільської культури).

Слідчий відділ УСБУ у Волинській області розпочав кримінальне провадження за частиною 1 статті 201 КУ України (контрабанда). Тривають слідчі дії.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
анонімка Показати IP 22 Жовтня 2016 11:29
Де взяв?
Анонім до анонімка Показати IP 22 Жовтня 2016 15:43
то не мое
знайка до Анонім Показати IP 22 Жовтня 2016 16:28
То все з музеїв народних а то їх робітники.....
Анонім Показати IP 22 Жовтня 2016 16:59
ой олень, не вміє ділитися з митниками та погранами, або просто піаркомпанія
Джулія Показати IP 22 Жовтня 2016 22:26
А експертизу хто проводив?
Марина Показати IP 23 Жовтня 2016 07:33
Чорний археолог, або їхній спільник. До речі, відомо, що старовину такого походження справжні поціновувачі бояться і не шанують...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus