USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Порошенко та Кличко на віче в Києві так і не прийшли

8 Червня 2014 13:05
Сьогодні, 8 червня, о 12.00 в Києві на Майдані Незалежності розпочалося друге громадське віче.

Про це повідомляє кореспондент Еспресо.TV з місця події.

Як повідомляє Центральна Ради Сотень Майдану на сторінці у Facebook, на віче очікують публічної зустрічі з новообраним президентом України Петром Порошенком, мером столиці Віталієм Кличком, а також чекають на звіт Уряду про 100 днів роботи. Однак президент на віче за станом на 13:00 що не з'явився.

Разом з тим, учасники віче ухвалили наказ, адресований Порошенку.

«Ми народ України, обрали тебе президентом України першим серед рівним, а не царедержцем», - йдеться в наказі, який був озвучений зі сцени Майдану.

Так, зокрема, учасники Майдану наказали новому президенту:

Забезпечити духовність і мораль в Україні
Забезпечити мир і безпеку
Головною цінністю зробити людину та її життя, забезпечити рівність і справедливість
Запровадження в Україні нової Конституції
Децентралізація влади і бюджетів
Оголосити територіальну громаду як основу суспільства, надати їй повноваження для відкликання посадових осіб будь-якої гілки влади
Оголосити перевибори в Верховну Раду в 2014 році
Відновлення дійсної історії Руси-України, вивчення, донесення її до всіх народів світу
Забезпечити виховання патріотів та захисників держави тощо.

«А ми, народ України, обіцяємо працювати чесно і самовіддано і зробимо все можливе, щоб ці завдання були виконані. Ми покладаємо великі надії на нового президента і сподіваємось, що він буде прикладом для свого народу і приведе нас до величного майбутнього», - оголосили зі сцени Майдану.

За станом на 14:30, коли офіційна частина віче завершилася, ані президент України Петро Порошенко, ані мер Києва Віталій Кличко, ані хто-небудь із членів Кабміну, яких запрошували на віче, на захід не прийшли.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 20
Лучанин Показати IP 8 Червня 2014 13:34
вже вони надоїли ніяк розійтись неможуть
Луганчанин до Лучанин Показати IP 8 Червня 2014 14:55
На минулому віче в бптальон Донбас записалось лише 40 добровольців, де їхній патріотизм де так звані сотні майдану. Сепаратисти це бачать і ведуть більш наступальну стратегію. Кордон з росією так і не закрили, продажні Литвини забезпечують вільний прохід . Краще ці сотні майдану не жерли б дармовий хліб а перекрили б кордон це булоб щось конкретніше.
Дончанин до Луганчанин Показати IP 8 Червня 2014 15:08
"продажні Литвини забезпечують вільний прохід" - свободный проход обеспечен отсутствием украинских пограничников на большинстве застав. Только на нескольких из них были боестолкновения. Куда делись пограничники? Угадай из трех раз. Или считаешь, что Литвин своим телом перекроет границу?
луцьк до Лучанин Показати IP 8 Червня 2014 16:39
Хто надоїв? Люди, які прийшли на майдан? Да людей просто використали всі, кому це було потрібно. А тепер їм майдан не потрібен. Вважаю, що ВІЧЕ і МАЙДАН потрібно збирати з більшою силою. Не царя люди вибирали і на трон садили, а працівника, який має щось робити і звітувати перед народом України, перед такими, як ми з вами.
света Показати IP 8 Червня 2014 13:39
Так народ там вроде за змини стоял, что что то изменилось в лучшую сторону что бы расходиться?
соси Показати IP 8 Червня 2014 14:28
коментар було видалено
рошенку до соси Показати IP 8 Червня 2014 18:24
Майдан стоял за парашенку...
Вітя жаль що обрали Показати IP 8 Червня 2014 14:40
да отакі вони
Дончанин Показати IP 8 Червня 2014 14:47
Если смотреть на их требования, то они чистой воды "сепаратисты". Хотя имеется одна существенная разница - у нас присутствует лозунг (который потихоньку и реализуем): "Отстранение олигархов от власти". Не в этом ли суть разного отношения к ним и к нам?
123 Показати IP 8 Червня 2014 15:04
Ганьба! Усі на майдан! Банду геть!!!!
Дончанин до 123 Показати IP 8 Червня 2014 15:09
А печенюшки кто принесет?
Дончанин Показати IP 8 Червня 2014 15:15
Цитата из УкрСМИ без комментариев (заголовок и первое предложение): "Під Краматорськом загинуло семеро військовослужбовців. Унаслідок атаки терористів під Краматорськом 13 травня загинули шість військовослужбовців Збройних Сил України. Про це повідомили в прес-службі Міністерства оборони України." Пока, ребята, да и девчата. Пошел я на рыбалку.
Лучанин Показати IP 8 Червня 2014 17:26
Майдан висунув до влади Парубія, Пашинського, Турчинова, Яценюка та декого з їх команди, ось вони зобов’язані звітуватися перед віче на Майдані. Порошенка обрали Президентов усі виборці України, Кличка - головою міста обрали усі виборці Києва, вони і підзвітні усім громадянам України, а не сопливим сотникам Майдану, які розв’язали криваву бійню в Україні.
Дончанин до Лучанин Показати IP 8 Червня 2014 20:08
"Майдан висунув до влади Парубія, Пашинського, Турчинова, Яценюка" - Может быть хватит уже быть наивным ребенком (извини за грубость)? Это по поводу "висунув". Не майдан их "висунув", а они, используя майдан, пришли к власти. А теперь они же размажут остатки майдана по асфальту, если он им будет слишком досаждать. Не веришь, то объясни то, что согласно СМИ на майдане остались бомжи и иные отбросы общества. А более менее активных участников нынешнего майдана пытаются оттуда вывезти, записывая, например, добровольцами в батальон "Донбасс" либо национальную гвардию..
Порошенко Показати IP 8 Червня 2014 20:01
Как ни старался Порошенко в своей инаугурационной речи достучаться до холодных европейских сердец, идея вступления Украины в Евросоюз и Североатлантический альянс по-прежнему не находит поддержки среди населения Европы. Кроме того, аналитики считают ошибкой подписание экономической части соглашения об ассоциации между ЕС и Украиной.
Дончанин до Порошенко Показати IP 8 Червня 2014 20:20
коментар було видалено
пан Показати IP 8 Червня 2014 20:10
майдан вони вважають за б1чарню.
вік до пан Показати IP 8 Червня 2014 21:40
Бо воно так і є.А про Євросоюз-це і справді казки для українців,які повірили і гинуть за міраж.
тьотя мотя Показати IP 9 Червня 2014 01:08
Не має чого ще йти туди. Кличко прошлої неділі був, то що тепер треба ходити кожен тиждень. Дайте людям працювати. І взагалі, те в що зараз перетворився майдан скоро ніхто не прийде. Як сказав Семенченко - хватіт бухать.,
хто на майдані Показати IP 10 Червня 2014 09:11
А хто на майдані? Думаю, люди. які щось хочуть робити - давно працюють, служать у ЗСУ, роблять щось корисне для держави і інших людей. Що робите Ви? Підс...єте київські каштани? І щось маєте совість ще вимагати? Працювати йдіть, нероби.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus