USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

На Волині діють немісцеві «чорні археологи», - ЗМІ

4 Червня 2014 15:47
Обласна комісія з увічнення пам’яті жертв війни та політичних репресій 3 червня постановила звернутися до органів прокуратури, міліції та СБУ з вимогою провести перевірку за фактом незаконних розкопок у Рожищенському районі, під час яких «чорними археологами» було ексгумовано рештки кількох загиблих солдатів періоду Першої світової війни. Про це повідомляє «Волинська газета».

Першопричиною стала інформація про появу біля одного із сіл Рожищенського району «зелених чоловічків». Пильний рибалка повідомив у міліцію та громадські формування про підозрілих людей у камуфляжі та велику кількість автомобілів із неволинською реєстрацією. Ті прибули на місце події і, пересвідчившись, що мають справу не із сепаратистами, залишили їх у спокої. А дарма!

Фахівці з міжвідомчої комісії констатували, що саме в цьому районі особи, які не мають права займатися розкопками військових поховань та проводити ексгумацію, проводять незаконні дослідження. Торік, приміром, потривожили прах загиблих під час Першої світової війни. Вочевидь, під виглядом патріотичного догляду за могилами продовжили свою «чорну справу» й тепер, але належної оцінки з боку правоохоронців не отримали.

Окрім цього, вирішено провести додаткові навчання представників органів самоврядування Волині, котрі повинні стежити за дотриманням чинного законодавства на підвідомчих територіях. Та й відкритий продаж залишків амуніції, викопаних із чужих могил, міліціонерам пора вже давно припинити.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 16
Анонім Показати IP 4 Червня 2014 16:54
Так зогниє, а так хоч люди побачать.
Тарас М. Показати IP 4 Червня 2014 20:53
Саме ці "чорні археологи" і здають ці останки "білим", які пізніше і піаряться на костях і гребуть гроші за перехоронення. Совість би мали. Ви думаєте чому кіпіш піднявся? Напевне, хтось потягнув пряжку чи каску, яку мали би пізніше "білі" перепродати саме через своїх підставних "чорних" на спеціалізованих форумах. Гвалт! На територію їхню залізли!
Волинянин Показати IP 4 Червня 2014 20:53
Люди ходять по гриби, і копають рештки ногами. Хлопці хорошу справу роблять, захороняють. А ті "комісії з увічнення" тільки бюджет дерибанять. Давно пора їм СВОЮ роботу виконувати!
Александр. Показати IP 4 Червня 2014 21:29
Люди с Большой буквы делают хорошее Дело тихо - предают земле, по Человечески останки 100 летней давности. За что низкий им поклон. А вы писаки интернетовские с "белыми археологами" что сделали ???? Я еще раз спашиваю - что вы сделали за свою никчемною жизнь ??? Ну хоть один поступок мужской или человеческий ??? Молчите??? Ну и молчите мля - диванные войска писательские.
Александр. Показати IP 4 Червня 2014 21:39
К стати забыл добавить! В следующем год - в том лесу будет работать Официальные военные поисковики, - благодаря таким как МЫ -поисковикам интузиастам, которым в отличии от "белых археологов" не на срать на историю Волыни и на историю в частности. Слава Украине! Редактору китайское придупреждение - пока.
sheila07 Показати IP 4 Червня 2014 22:01
А де автор цього нарису??? Маю для нього цікаву інформацію. Пишіть [email protected]
Александр Показати IP 4 Червня 2014 22:43
sheila07 - к кому обращаетесь ? Ко мне или к автору сего "писания" ?
александру, который Показати IP 5 Червня 2014 08:57
ув.интузиаст, ты забыл дописать, что человеческие останки 100 летней давности нашли вы там где-то так год назад. точнее один из вас нашел. обобрал до нитки (т.е. нашел находки - и в карман), закопал назад и поставил крест. я не знаю, как сейчас вы обошлись с находками, но уверен, что так же само. то есть как обыкновенные мародеры. Мда. Великое дело делаете. Низкий поклон вам. Все подобные работы преследует две главные цели: установить имя и отдать последний долг. Комплекс работ по установлению имени - вы уже прос***али. Хорошо, что табличку поставили. Будем знать где по крайней мере. Никто не мешает вам обращаться оффициально с инфой, где есть захоронение. И даже принять участие в подобных работах - если уж вы такие честные и благородные. Только тогда - находки уже в карман не спрячете. Так что свое китайское предупреждение сверните в трубочку. знаете зачем
Микола Показати IP 5 Червня 2014 09:38
Хто назвав тих мародерів "чорними археологами"? Які вони н..х..р археологи? Це мародери, рискуни, копачі, кроти, але не археологи!!! Чи вони мають поняття про археологію, законодавчу базу про археологічні дослідження, порядок проведення, процедуру ексгумації і т. п. Обдирають людей на тому світі - злодії, крадії, розграблювачі могил. Щоб потім це все прикрити "благородною" справою про опіку над полеглими. Знаєм таких, вже одні "благагордні" опікуються нами і визволяють Україну...
старец Показати IP 5 Червня 2014 10:16
Знаком с этой ситуацией. для "александру, который " кто нашел ходил и ко всем возможным службам обращался и никто не хотел этим заниматься. Вопрос от куда знаешь что до нитки обобрал, может ты и есть этот оббиратель. Нащет официальных, где они браньше были и что официально откопали и куда передали находки? (таким как Пшонка наверное.). Если владеете ситуацией были бы признательны. И теперь "официалы" сколько есть официальных захоронений которые нужно поднять, ГДЕ ВЫ? или там брать нечего? как вы выражаетесь. Если бы не черные, как вы называете, археологи то никто бы и не знал про это в том районе, хоть бы спасибо выразили. Приехали люди за свои деньги сделали крест попили водки и дали вам конкретное место для работы, посмотрим как теперь там отработают официалы.
Мудрец до старец Показати IP 5 Червня 2014 10:46
Да никак, потому что есть пожитнее места, где можно "поработать"
Представителю некой Показати IP 5 Червня 2014 19:00
Не смешите людей... Вы, у которых в отчеты попадают мешки с керамикой... скажите просто -нас жаба душит, - все и так давно все знают и понимают. Лучше все ники завсетите на аукционах - путь все видят как вы продаете материал которому место в музеях. Честь имею.
мп40 Показати IP 5 Червня 2014 21:59
знаю сам,песонально в лице людей які займаються перезахороненням офіційно.І не розказуйте щьо ви білі і пушисті на волині ДАЙТЕ ХОЧЯБ одну зсилку де ви передали НАГОРОДИ і решткі загиблих рІдним по ПСВ
mp40 Показати IP 5 Червня 2014 22:02
Представителю некой ПОКАЖИ щьо ти здав в музей?
К mp40 Показати IP 5 Червня 2014 23:33
Я выше обращался к представителю некой полу комерческой организации, - назовем ее так по ка что )) . Только у "белых", после экспедиций, в отчеты идет керамика и в лучшем случае пару шт. более-мение нормального материала - это так для отвода глаз. И предлагаю им "белым" засветить свои ники на аукционах, - или вы "пушистые" все н7а общества толкаете )) ??? Мы знаем про вас больше чем вы думаете - ибо вы еще хуже "черных археологов". Почему спросите вы ? Да потому, что вы мародеры, только с разрешительными документами и открытыми листами.
MP40 Показати IP 6 Червня 2014 00:13
оце то і заділо місцевих білих археологів як? це без вас на волині ПЕРЕЗАХОРОНИЛИ ПО ЛЮДСКІ останкі бійців і ви білі надайте хочяби зсилку де ви перехоронюєте бійців п.с а не гроші з держ бюджета списуєте

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus