USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

На Волині періодично спалахують пожежі на міському сміттєзвалищі

27 Травня 2016 09:23
Роками мешканці села Красноволі воюють з очільниками Любомльщини через міське сміттєзвалище. Щоразу, як тільки-но сонце пригріє – одна пожежа за другою. Весь їдкий дим вітер приносить в село. Люди не можуть ані на городі працювати, ані попрати речі, ані відпочити, - повідомляє КОРДОН.

Смердючі маси диму регулярно котяться як не у Красноволю, то, часом, з поривами вітру до околиць Любомля.

На підмогу громаді в ліквідації лиха час від часу виїжджає навіть пожежна бригада з Любомля.

Подейкують, що суха погода тут ні до чого. Хтось спеціально підпалює відходи, аби щоразу створювати бунт проти міської влади чи стимулювати її до прискореного “реформування” сміттєзвалища. Є версія, що винні в цьому дитячі пустощі або металошукачі. Й справді, на цій території можна знайти навіть срібні ювелірні вироби.
Мешканці маленького населеного пункту переважно пенсіонери. Жаліються, що через постійний сморід в селі до них навіть внуки їхати не хочуть. І взагалі, чому вони мають жертвувати своїм здоров’ям, бо хтось не може роботу організувати нормально.

«Мало того, нема людини, яка б відповідала за порядок на сміттєвому полігоні. Нерідко, люди, котрі привезли сміття, викидають його за 100-500 метрів від передбаченого для цього місця. Після чого воно розноситься вітром або бродячими тваринами, – переконаний один із красновільців. – Намагання жителів достукатися до міської влади – марні: отримують відписки, або відмовки…»

У міській раді дещо по-іншому коментують ситуацію.

Сміттєзвалище знаходиться за межами сільради, тож цією територією розпоряджається райдержадміністрація. Відповідальною ж за саме сміттєзвалище є міська рада. Таким чином, в окремих випадках, мерія має погоджувати з райдержадміністрацією свою діяльність тут.

Міський голова Любомля Роман Ющук погодився прокоментувати ситуацію щодо сміттєзвалища та тенденцію усунення недоліків на ньому.
Серед відходів можна знайти й живих кошенят.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus