USD 39.40 39.73
  • USD 39.40 39.73
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.80 9.95

На Волині монополія знищує молочну галузь

15 Вересня 2015 14:17
Неправильна цінова політика не дає можливості і не заохочує селянина нормально працювати. Зокрема, монополісти на заготівлю молока диктують низькі ціни на цей продукт.

Про це під час засідання інтерактивного прес-клубу у редакції газети «Волинь-нова» сьогодні, 15 вересня, повідомив депутат волинської обласної ради Микола Давидюк.

З його слів, єдиним і правильним вирішенням проблеми є демонополізація галузі у перспективі.

«Монополісти на заготівлю молока диктують свої ціни на продукт. Селянин знає, що продає молоко дешевше, ніж воно коштує, але він змушений це робити, бо має за щось годувати, лікувати і навчати власних дітей. Іншого виходу немає. На мою думку, основним споживачем прибутку не повинен бути посередник. Чомусь націнки не спрямовані на селянина, бо він споживає готову продукцію за цінами в декілька разів вищими, ніж той продукт, який селянин продав», - зазначив обранець громади.

Як альтернативу існуючій ситуації депутат назвав встановлення декількох ліній для переробки сировини і виготовлення якісного молока.

«Якщо дати одну-дві такі лінії на район, Волинь без проблем зможе виробляти молоко найвищої якості - екстра-класу, для людей. Це стимулюватиме селянина до подальшої праці. Бо ж насправді селяни дуже чесно і справедливо сплачують всі податки, які від них вимагають, зокрема, за оренду землі. Але натомість немає на сьогодні чесних цін та справедливої оплати праці для людей. Якщо селянин виростив картоплю або вигодував свиню, він має право встановлювати гідні ціни», - резюмував народний обранець.

Нагадаємо, раніше Інформаційне агенство Волинські Новини повідомляло про те, що відділення АМКУ на Волині рекомендувало найбільшим молокопереробним підприємствам на території Волинської області привести закупівельні ціни на молоко коров'яче незбиране до економічно обґрунтованого рівня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
саня Показати IP 15 Вересня 2015 14:26
Коли почнете одразу писати напряму, що монополія це Комо, яке завело тисячі волинських корів на м"ясокомбінати, а івахіви-єрємєєви десять років гноблять дурних полішуків, які за 200 вкрадених гривень обирали їх до ВР?
Оксана Показати IP 15 Вересня 2015 15:06
На попередніх виборах Івахів купив свої райони заплативши селянам на 20 копійок дорожче за молоко,ніж у інших районах Волинської області. Але через 4 місяці зняв ці 20 копійок. І можете забути що Комо монополіст, цей завод з серпня молоко не приймає, борги не платить.
той хто знає Показати IP 15 Вересня 2015 15:16
невже коляня знову готується до виборів деж ти був до цього грамотєй
Анонім Показати IP 15 Вересня 2015 16:38
Так вказуйте 2 особи через які і склалася така ситуація на Волині. Один який позбувався конкуренці в закупівлі і ставав монополістом і другому який лобіював інтереси першого і лапшою на вуха людям заганяв до першого. Але як кажуть про померлих або хороше або нічого. От і виходить що для людей і Волині нічого.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus