USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині очікують три штами грипу

28 Серпня 2017 18:08
Медики попереджають, що на Волині восени і взимку циркулюватимуть три штами грипу: Мічиган, Гонконг та Брісбен. Крім того, лікарі прогнозують і збільшення рівня захворюваності у порівнянні з минулим періодом.

Про це розповіла в.о. директора державної установи «Волинський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» Наталія Янко під час оперативної наради голови облдержадміністрації. ­­

«Підвищення захворюваності лікарі прогнозують після повернення з літнього відпочинку дітей – у новому навчальному році. Цього року передбачають такі штами: A/Michigan/45/2015 (H1N1), A/Hong Kong/4801/2014 (H3N2), B/Brisbane/60/2008. Ці віруси нам знайомі, є вже певний імунітет. Але, незважаючи на це, можна очікувати збільшення захворюваності на 14%», - інформувала Янко.

Та додала, що минулого епідеміологічного періоду в Україні перехворіли гострими респіраторними вірусними інфекціями та грипом 6,2 мільйона людей, 31 особа померла. Щодо волинян, то перехворів майже кожен шостий житель області.

Відтак, аби запобігти поширенню захворювання, медики рекомендують людям із груп ризиків (медики, журналісти, педагоги, працівники закладів із масовим відвідуванням людей) уже в вересні проводити щеплення.

Крім того, Наталія Янко зауважила, що зараження гепатитом груп «B» і «C» в області відбувається через неефективне знезараження медінстурментів та інструментів у салонах краси.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus