USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Волинським шахтарям потрібна альтернатива

9 Квітня 2016 18:27
Волинські шахти стали місцем, де роками розкрадають мільйони. Люди за копійки працюють у копальнях, з бюджету витрачають мільярди гривень на дотації, утім в результаті волинські шахти стають нерентабельними, адже процес видобутку - дорогий, а вугілля ніхто не хоче купувати. Натомість, людям потрібна робота і гідна плата за неї. Так склалося, що Нововолинськ, першою чергою, асоціюється з шахтарським містом, утім головне - аби його мешканці мали можливість працювати і заробляти достойну зарплату. І не обов'язково в шахтах.

Про це йшлося під час прямого ефіру на телеканалі «Нова Волинь» вчора, 8-го квітня. Упродовж ефіру йшлося про перші 100 днів роботи оновленої облради, окрім того, про свою роботу, власне, на посаді керівника цього органу відзвітував Ігор Палиця. Однією із актуальних тем стала вугільна галузь краю та працевлаштування гірників.

Так, як зазначають фахівці, волинське вугілля не таке якісне як на сході України, тому воно не має великого попиту. Більше того, процес видобутку - дорогий, що робить волинські шахти збитковими. Людям, натомість, переконаний Ігор Петрович, потрібно дати роботу як таку, і не обов'язково у копальні.

«Не треба людей заганяти в шахти і змушувати їх видобувати вугілля, яке нікому не потрібне. З бюджету виділяють сотні мільйонів, навіть мільярдів гривень дотацій на розбудову шахт, але волинське вугілля - нерентабельне, потім його ніхто не хоче купувати. Тому, на ті гроші, які крали десятиліттями і продовжують красти на шахтах, краще створити для людей нові робочі місця й дати зарплату не 4, а 10 тисяч гривень», - наголосив голова обласної ради Ігор Палиця.

Аби вирішити проблему гірників, вважає Ігор Палиця, не треба зациклюватися на тому, що Нововолинськ - місто шахтарів. Тут потрібен новий підхід: не вкладати гроші у збиткові копальні, а вкласти кошти в інфраструктуру та дати земельні ділянки тим, хто хоче будувати підприємства, забезпечуючи людей роботою.

«Ми дамо комунальним підприємствам землі, проведемо комунікації, зробимо інфраструктуру, а вони хай збудують підприємство, яке забезпечить людей робочими місцями», - запропонував Ігор Палиця.



ЧИТАТИ ЩЕ: НА ВОЛИНСЬКІЙ ШАХТІ ПРИПИНИЛИ ВИДОБУТОК, АНОНСУЮТЬ СКОРОЧЕННЯ ШТАТУ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus