USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

На Волині планують створити ще один національний парк

21 Червня 2018 09:59
Національний природний парк «Західне Побужжя», який планують створити на Волині, охопить території трьох районів.

Зокрема, заплановано, що нацпарк буде створено на території Іваничівського, Володимир-Волинського та Любомльського районів, повідомляють на сайті Львівської ОДА.

Крім того, національний природній парк «Надбужжя» імені Блаженнішого Любомира Гузара з’явиться на території Сокальського району Львівської області.

Також, як поінформували в департаменті екології Львівської ОДА найближчим часом планують розпочати роботи зі створення біосферного резервату в басейні річки Західний Буг на території Львівської та Волинської областей, з метою збереження в природному стані найтиповіших природних комплексів біосфери, здійснення фонового екологічного моніторингу, вивчення навколишнього природного середовища, його змін під дією антропогенних факторів.

«Особливістю біосферних резерватів є те, що вони відносяться до природоохоронних територій міжнародного значення та оголошуються рішеннями ЮНЕСКО. Наукові дослідження, спостереження за станом навколишнього природного середовища та інша діяльність в біосферних резерватах здійснюються на міжнародному рівні», - зазначив начальник управління охорони природних ресурсів та моніторингу департаменту екології та природних ресурсів Львівської ОДА Андрій Сенюк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
хехъ Показати IP 21 Червня 2018 10:47
иностранцы там обязательно будут охотится. Стопудово, для этого и создают, отнюдь не от любви к природе.. Но почему на Волыни, а не у себя, на Львовщине, самим охотится негде?
Андрій до хехъ Показати IP 21 Червня 2018 17:23
Не тільки іноземці, українці теж. Будемо завозити відбірних москалів і влаштовувати на них полювання)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus