USD 39.70 39.94
  • USD 39.70 39.94
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині планують відкрити ще один центр життєстійкості

15 Лютого 2024 15:21
Поромівська територіальна громада включена до переліку територіальних громад, які братимуть участь в експериментальному проєкті із запровадження комплексної соціальної послуги з формування життєстійкості. Відповідне рішення прийняло Міністерство соціальної політики України.

Про це повідомляє Волинська ОДА.

Нагадаємо, що Центри життєстійкості – це дружні, безбар’єрні простори, на базі яких надаватимуться різні соціальні послуги: інформування, консультування та соціально-психологічна допомога. Відтак, кожен житель громади зможе безкоштовно отримати кваліфіковану психосоціальну підтримку. Адже надавачі послуги проходитимуть відповідне навчання від партнерів проєкту – міжнародних організацій ЮНІСЕФ, ВООЗ та інші.

Також громада може додатково організувати тут ряд інших послуг, такі як: первинна правнича допомога, супровід ветеранів, консультації з питань зайнятості тощо.

Заступниця голови обласної державної адміністрації Мирослава Якимчук зазначає: «Безбар’єрність, безпека та доброзичливість – головні принципи створення центрів життєстійкості. Окрім того, це доступний простір для проведення різноманітних тренінгів та навчання, координації волонтерської діяльності тощо. Проєкт є складовою Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?», яку ініціювала Перша леді Олена Зеленська».

Читати ще: Будь-яка допомога має починатися в громаді: як на Волині працюють координатори програми ментального здоров’я

До слова, у лютому 2024 року такий центр запрацював у Нововолинській міській територіальній громаді. Це перший центр життєстійкості на Волині.

Загалом уже 64 громади країни долучилися до ініціативи зі створення центрів життєстійкості для своїх мешканців.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Фінагент Показати IP 15 Лютого 2024 17:23
Краще в ФАП у селі. Консультантів і так тьма розвелося. А школи позакривали.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus