USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

На Волині планують створити центр для нацменшин

19 Жовтня 2015 15:45
На Волині пропонують створити єдиний центр для нацменшин, яким би користувалися представники всіх об’єднань національних меншин у Луцьку.

Про це говорили під час зустрічі представників згаданих товариств голова облдержадміністрації Володимир Гунчик сьогодні, 19 жовтня.

Так, чимало представників національних меншин скаржилися на те, що в них немає приміщення, де б вони могли проводити зустрічі. Зрештою, на зустрічі прозвучала пропозиція створити єдиний спільний центр для національних меншин, де б вони могли влаштовувати власні заходи та зустрічі.

Голова товариства польської культури імені Тадеуша Костюшка Ніна Поремська зауважує, що в їхньому товаристві - більше 300 дорослих осіб, вони мають можливість проводити заходи, концерти. Але для старших немає місця проводити зустрічі.

Відтак, голова ОДА Володимир Гунчик запропонував на Волині створити єдиний Центр для представників громад нацменшин, оскільки в багатьох товариств є схожі проблеми.

Але голова Товариства польської культури на Волині імені Еви Фелінської Валентин Ваколюк виступив проти такої ініціативи. Він вважає, що це – повернення до радянського минулого.

«Це раніше було – будинок совєтів, будинок з’їздів. Нам не треба створювати вам імідж. Кожне товариство є специфічними, і ми маємо візитівки своєї діяльності. Я не зможу бути разом з товариствами яких я не зношу», - каже він.

Натомість йому Володимир Гунчик запропонував не брати участь у створенні такого центру. А ось представники вірменської, німецької, азербайджанської общин – ідею створити єдиний центр підтримали.

«Ми ж не мечеть, чи церкву будуємо, не молитися прийшли, а зустрічатися», - зауважив представник вірменської общини Нішан Антонян.

Зрештою голова ОДА запропонував у жовтні-листопаді підшукати приміщення для цієї потреби.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 19 Жовтня 2015 18:08
а для секс
аяяй Показати IP 19 Жовтня 2015 19:57
Ой як посходяться цигани,то всi нацменшини повтiкають:-) :-) :-) :-) з цього центру

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus