USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.98

На Волині показали 14 кращих фільмів про журналістику

27 Липня 2015 13:54
14 короткометражних фільмів-переможців фестивалю «Кіномедіа» днями продемонстрували володимир-волинцям у культурно-мистецькому центрі. Про це повідомляє Слово Волині.

Нагадаємо, «Кіномедіа» – некомерційний кінофестиваль про принципи роботи газетярів, репортерів, телеведучих, практиків PR та інших, хто пише, знімає, розповідає і творить у сфері медіа. Незмінний слоган «Кіномедіа» – «Роздягни медіа в кіно!». Організатор кінофестивалю – Незалежна асоціація телерадіомовників.

Координатор проекту медіафестивалю Ольга Пришко розповіла, що фестиваль існує вже шість років і щороку як професійні режисери, так і початківці і аматори надсилають свої роботи, у яких показують власне розуміння медіа у нашому житті.

«До Володимира-Волинського ми приїхали для того, аби показати людям, як можна робити кіно навіть будучи непрофесійним режисером, а також для того, щоб пропагувати ідею свідомого сприйняття інформації. Тобто потрібно контролювати інформацію, яку споживаєш і не вірити усьому, що бачиш», - зазначила Ольга Пришко.

У більшості короткометражок, знятих на тему медіа, відчувається гумор та місцями гостра сатира, що змушує задуматись і самих медійників. Присутніх в залі журналістів потішив фільм про «17 способів використання газети», вразила глядачів короткометражка про самогубство у прямому ефірі, розважила історія про пані продавчиню преси. Деякі фільми здались незрозумілими, одні сподобались більше, інші – менше, однак байдужим не залишив жоден.

Цьогоріч мандрівний фестиваль, окрім Володимира-Волинського побував вже у Херсоні та Харкові, планують подібні покази у Кам’янці-Подільському, Миколаєві та низці інших міст України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus