USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

На Волині понад 600 гектарів людських паїв віддали під полювання. Відео

26 Вересня 2019 14:58
У селі Війниця Локачинського району спалахнув скандал. Селяни кажуть, що приватне мисливське господарство «Ольвіта» не пускає їх полювати у лісі, куди приїжджають підстрелити дичину гості з Києва, чиновники й депутати. А тепер «Ольвіта» забажала полювати ще й на людських паях та городах. І депутати під час сесії ОТГ надали погодження.

Це наслідки того, що волинські лісові угіддя повіддавали в оренду на десятки років, йдеться у сюжеті ТРК Аверс.

Приватне підприємство «Ольвіта» орендує майже 8 тисяч гектарів лісу у Локачинському районі на території Війницької ОТГ. Як стверджують місцеві мисливці, їм ліцензії для полювання не видають. Натомість для гостей з Києва тут нібито влаштовують елітні полювання.
Селяни ж розповідають, що місцеві ліси багаті дичиною. Тут живуть лосі і навіть олені, багато диких кабанів, а також дрібних звірів.

Серед засновників ПП «Ольвіта» – доволі відомі прізвища.

Зокрема, – Загрева Вікторія Борисівна. Зауважимо, що ініціали засновниці «Ольвіти» збігаються з ім’ям екснардепа від Волині Бориса Загреви. Ще один засновник – бізнесмен Іванішин Леонтій Володимирович. Є тут і Пікута Юрій, керівник Павлівського пивзаводу та ще декількох підприємств. Ну а Іванюк Олександр Володимирович взагалі має низку підприємств по Україні, а саме в Луцьку, Дніпрі, Вінниці, Білій Церкві.

А під час сесії 25 вересня місцеві мисливці вимагали скасувати рішення, яким депутати погодили підприємству «Ольвіта» полювати на людських паях. Люди вважають, що «Ольвіта», керуючись таким рішенням, заборонить їм відстрілювати дичину не лише у лісі, а й на їхній законній землі.

Але, незважаючи на скарги людей, депутати не скасували рішення про погодження «Ольвіті» полювати на людських полях. А йдеться про понад 600 гектарів землі.

«Природні багатства, ліс озера, надра належать людям. Ніхто не має право забороняти ними користуватися. Але якось так виходить, що ліс, який не продається, фактично опинився у приватних руках, адже його дали в оренду на 50 років. Цікаво, за скільки мільйонери орендують тисячі гектарів лісу. Певне, не дуже дорого, оскільки грошей не вистачає на те, аби відремонтувати клуб, школу чи збудувати дітям спортзал», – йдеться у сюжеті.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Тор Показати IP 26 Вересня 2019 15:24
Хай би людозвірі перестріляли один одного, лиш би звірятка лишились живі і радували справжніх людей.
ая яй яй Показати IP 26 Вересня 2019 16:09
А олігархи так кричать, що буде як земля будеь продаватись іноземцям..... а так не бардак, друзі олігархи-українці
хехъ Показати IP 26 Вересня 2019 18:48
це ще квіточки
Олег Показати IP 28 Вересня 2019 06:30
А що депутати мають до земельних паїв, приватна власність тож не землі громади. Також не був би зайвий закон про відкликання депутата на всіх рівнях, щоб люди не відкривали від реальності.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus