USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Селянські паї на Волині передали інвестору без відома громади

19 Червня 2018 12:02
Близько 200 гектарів землі Заболоттівської ОТГ, що включають і людські паї, передали в оренду без згоди селян.

Про це йшлося під час засідання тимчасової контрольної комісії Волинської обласної ради з питань земельних відносин 19 червня.

Депутат облради Михайло Імберовський розповів, що мова – про близько 200 гектарів землі, які передали одному з інвесторів, котрий уже навіть розпочав земельні роботи, зокрема з видалення бур’янів, застосовуючи хімікати.

«За словами селян, ті землі включають людські паї. Там – пасовища. Однак із людьми ніхто не говорив, вони вважають, що із ними вчинили несправедливо», – сказав Михайло Імберовський і додав, що саме для того, аби з’ясувати питання законності передачі цих земель, громада звернулася до земельної комісії облради.

Так, представники Заболоттівської ОТГ, що в Ратнівському районі, просили розглянути питання законності передачі в оренду земель громади головою селищної ради Валерієм Свіржевським і головою Ратнівської РДА Андрієм Харламповичем.

«Дуже просимо захистити наші інтереси і нашу землю, а також звернутися до Держгеокадастру, прокуратури та поліції для вивчення ситуації», – зазначили у звернення представники громади.

«Земельні відносини завжди були складними. І ми тут досі дерибанимо ту землю і наліво, і направо. А потрібно було зустрітися з селянами, поговорити. Ми не можемо отримати список осіб, які мали там паї. Людей підманули, тикнули їм по 2 тисячі гривень за ділянки, от вони і раді, але не думають про наслідки», – обурився мешканець селища Заболоття Сергій Глинянко.

Михайло Імберовський, своєю чергою, зауважив, що Заболоттівська ОТГ, попри те, що була створена ще у 2016 році, досі, відповідно до розпорядження Кабміну, не отримала у комунальну власність від Держгеокадастру землі, розміщені поза населеними пунктами. При тому, що деяким громадам, створеним значно пізніше, земельні ділянки вже передали.

Перший заступник голови Ратнівської РДА Євген Савлук розповів, що потрібно детально вивчити питання, адже «належного обліку цієї землі на сьогоднішній день немає». Тож люди навіть не знають, де чий пай. Водночас Євген Савлук зауважив, що землі ніхто із селян не обробляв.

Окрім того, було запропоновано провести збори за участю депутатів облради, селян, представників місцевої влади та інвестора.

Голова Заболоттівської селищної ради Валерій Свіржевський, своєю чергою, зауважив, що вини із себе не знімає та сам зацікавлений у тому, аби швидше вирішити питання із земельними ділянками.

Депутати-члени комісії вирішили підтримати звернення громади та звернутися до правоохоронних органів, а також Держгеокадастру щодо законності укладених договорів і проведення інвентаризації земель.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus