USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.63 39.90
  • PLN 9.75 9.90

На Волині попрощалися з прикордонником

15 Вересня 2014 11:52
На Волині попрощалися з прикордонником Олександром Максименком – оперуповноваженим Луганського прикордонного загону, який загинув під час охорони державного кордону в зоні АТО. Старший лейтенант Олександр Максименко підірвався на міні поблизу села Нижньобараниківка Біловодського району Луганської області, обстежуючи ділянку кордону під час супроводу знімальної групи місцевої телекомпанії ІРТА, яка хотіла зняти сюжет про дві сім’ї з села Бараниківка, розстріляних наприкінці серпня вогнем з російської території.

Про це повідомляють у прес-службі володимир-волинської міської ради.

Відспівування героя відбувалося у соборі Успіння Пресвятої Богородиці УПЦ (МП), що у Володимирі-Волинському. З благословіння митрополита Луцького і Волинського Михаїла священик долучився до молитовного прощання з бійцем.

Похоронна процесія з тілом Олександра пройшла від його рідного дому на вулиці Туполєва до Свято-Успенського кафедрального собору, який не міг вмістити усіх, хто хотів попрощатися зі своїм земляком та товаришем по службі.

Священики відправили панахиду за загиблим героєм. Мліла і кричала від горя мама, біля якої постійно перебував лікар, плакали дружина, тато і брат. Плакали усі присутні, скупі чоловічі сльози витирали прикордонники. Теплі слова розради для родини сказав о. Олексій Никитюк. Йому було особливо боляче, адже 27 липня цього року він повінчав молоде подружжя – Олександра і Зою – на довге і щасливе життя.

«Гине цвіт української нації, наша молодь, наше майбутнє, ті, ким ми завжди пишалися. І в ці важкі часи, коли країна переживає таку біду, ми повинні об’єднатися у молитвах до Господа і просити, щоб Він почув материнські страждання і сльози", - сказав він і закликав не забувати тих, хто за віру, державу віддав своє життя.

Офіцером з великої букви, гідним представником Волині назвав О. Максименка товариш по службі Олег Гросу, який запевнив, що смерть бойового побратима не була даремною, «бо ми відстоїмо ті ідеали, за які боровся Саша».

Болить душа за обірвану так рано людську долю, за те, що син, який має незабаром народитися, побачить тата лише на фотографії.

Вічна пам’ять Герою! Щирі слова співчуття рідним і близьким загиблого. Герої не вмирають!



ФОТО з соцмережі:

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Тарас Чурило Показати IP 15 Вересня 2014 12:25
Припиніть війну, нам не треба більше смертей

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus