USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Чи стане директором школи-інтернату «підопічна» регіоналів?

15 Березня 2014 10:00
Думки депутатів облради стосовно кандидата на роль директора Головненської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату Микитюк В.В. розійшлись. Більшість із них мотивували різке відторгнення ймовірного очільника навчального закладу тим, що це - людина, яку раніше лобіювали керівники Партії регіонів.

Про це стало відомо під час другого пленарного засідання 24 позачергової сесії обласної ради сьогодні, 14 березня.

Так, депутат облради Роман Карпюк запропонував зняти питання про кадрову ротацію з розгляду, мовляв, питання недоопрацьоване і потребує детального вивчення, тому було б доцільніше його розглянути під час наступної сесії.

«Ми знаходимось у становищі заручників. Кожного разу, коли виникає питання про кадрові призначення, йдуть делегації, які намагаються тиском вплинути на нас», - зауважила на це депутат облради Валентина Блінова.

На її думку, питання про нового директора спецзакладу – доволі складне, оскільки, зі слів депутата, попереднього очільника школи усунули з посади із явними порушеннями. Як вважає пані Блінова, у цій ситуації потрібно працювати новоствореній люстраційній групі, яка «рветься до роботи».

«Нехай це буде перша кандидатура від мене на проходження люстрації», - резюмувала вона.

А ось депутат облради Валентин Вірковський зауважив, що безпосередньо зауважень до професійної діяльності попереднього директора не було. На думку обранця громади, в кадрових питаннях потрібно брати за основу не політичну, а саме професійну мотивацію.

Із думкою Валентина Вірковського погодився і депутат облради Святослав Кравчук: «Я цілком згідний із такою думкою. Давайте не будемо вішати ярликів. Не можна призначати керівників з точки зору політичних поглядів. Давайте ставити за основу професіоналізм. А попередній директор інтернату був таки справжнім професіоналом», - додав він.

На це депутат облради Сергій Слабенко зазначив, що народним обранцям потрібно спокійно відноситись до процесів, що відбуваються в суспільстві: «Свідченням останніх подій в Україні є одне: з допомогою так званих «високих професіоналів», про яких усі говорять, країна втричі збідніла. Люди не хочуть мати керівників, які не сповідують принципів порядності, людяності і чесності», - наголосив депутат.

Таким чином, спочатку депутати голосували за ініціативу свого колеги Романа Карпюка доопрацювати питання стосовно нового керівника навчального закладу. Однак ні такої пропозиції, ані будь-якої іншої обранці громади не підтримали.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу



Система Orphus