USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

На Волині створять штаб антитерору

23 Січня 2015 13:24
Створити штаби, що здійснюватимуть координацію антитерористичних заходів у регіоні відсьогодні зобов’язали усіх голів ОДА.

Про це йшлося під час селекторної наради з питань забезпечення дотримання законності та правопорядку 23 січня.

Як зазначив секретар Ради з національної безпеки та оборони Олександр Турчинов, наразі зіткнення з сепаратистами відбуваються не лише в районі Донецька, а й на півдні Донецької та у Луганській областей, де відбуваються системні артилерійські обстріли, обстріли з систем залпового вогню та активні наступальні дії з боку сепаратистів.

Збройні Сили України та Нацгвардія, з його слів, контролюють ситуацію, відбиваючи наступ ворога та контратакуючи його. Водночас фіксують, що ворог не зупиняється ні перед чим. Зокрема, відбувається системний обстріл не лише позицій військових, а й мирних міст, сіл та селищ. Так, сьогодні о 5.00 активно обстрілювали Дебальцеве , Авдіївку тощо, гинуть та отримують поранення цивільні мешканці.

Окрім цього, сепаратисти здійснюють теракти на окупованій території, зокрема, під час провокації у Донецьку загинули цивільні мешканці від рук терористів.

Олександр Турчинов підкреслив, що мета політичного і військового керівництва Російської Федерації – не просто встановлення контролю над окупованою територією, а знищення державності та незалежності України. Для цього відпрацьовуються активні терористичні операції. Оскільки терористична загроза стає реальністю, з його слів, без будь-якої паніки потрібно забезпечити адекватні контртерористичні заходи. Їх вже почали відпрацьовувати у Харкові (йдеться про організацію патрулювання міст, активні дії правоохоронців щодо локалізації сепаратистських елементів).

Він акцентував увагу керівників облдержадміністрацій на активізації дій у напрямку антитерору. Розпочати цю роботу в регіонах повинні зі створення штабів антитерору. Такі штаби повинні бути створені від сьогодні у складі представника СБУ, МВС, Нацгвардії, Міноборони, прокуратури та інших силових структур. Саме цей штаб повинен забезпечувати координацію усіх заходів щодо протидії терористичній загрозі, яких вживатимуть в регіоні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus