USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.20 39.60
  • PLN 9.76 9.95

На Волині - вечір-спогад про Майдан

19 Листопада 2014 14:28
Незвичний вечір-спогад про Майдан відбудеться у Володимирі-Волинському. Про це інформує “День”.

Вечір-спогад – таку форму для зустрічі і колишніх “майданівців”, і тих городян, які самі не змогли бути торік у Києві, але підтримували Революцію гідності у своєму маленькому містечку, обрав її організатор, бард Сергій Шишкін. Він – людина у Володимирі-Волинському відома і авторитетна, є почесним громадянином міста.

Так сталося, що у Києві Сергій був якраз у період з 21 по 24 листопада 2013 року, коли й починався, власне, Майдан. Його пісня “Майданна колискова” у ютубі зібрала вже не один десяток тисяч переглядів, вона одна з найпопулярніших на майданну, так би мовити, тематику. На Майдані відстояв і його син, Сергій Шишкін-молодший. Сергій (той, що батько і композитор) вечір-зустріч вирішив провести, бо вважає, що це дуже важливо для їхнього невеликого містечка.

Сергій каже, що добре пам'ятає першу річницю після Майдану 2004 року. Це було вселенське відчуття розчарування, і хоча тоді він погодився дати концерт (разом з іншими артистами) на центральній площі Володимира-Волинського, але людське розчарування було таким великим, що грали, пригадує, фактично самі для себе... Нині першу річницю після Революції гідності ми зустрічаємо в умовах війни. Сергій каже, що “є тепер в Україні великий прошарок людей, які спроможні приймати власні рішення хоча б за себе. Але на тому вони не зупиняться. І це - добре. Оскільки той, хто сам себе зробив, поважатиме іншого, подібного до себе. Він розуміє, як воно – доходити до всього самому, не маючи «доступу до тіла». Є такі люди і в нашому містечку. Вони є скрізь в Україні. І хай би їх було більше. Коли вони набираються досвіду, то переходять на інший рівень відповідальності та починають включатися в процес. І тоді наші Майдани не будуть марними”.

Ось про це і зберуться поговорити на вечір-спогад однодумці, відбудеться ж він саме 21 листопада. Шишкін відзначає, що ідея такої зустрічі отримала велику підтримку у дирекції культурно-мистецького центру імені Шевченка, де вона й пройде. Навіть мова не йшла про оплату оренди, бо і в такому наче невеликому місті є чимало людей, які розуміють значення Революції гідності і вболівають за Україну.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Кримчанка Показати IP 19 Листопада 2014 14:45
Будуть плакати i згадувати про долар по 8 гривень i про цiни на квартплату i продукти харчування при злочиннiй владi Януковича.I про те,що Европа нам свiтить тепер вже аж 2025 роцi,але нам вже i не треба,бо з такими цiнами ми вже i так там.
Анатолій до Кримчанка Показати IP 20 Листопада 2014 08:51
Є ціна .і є цінності . не плутайте святе й грішне !
до кримчанки Показати IP 19 Листопада 2014 16:21
вона тобі не світить..крим же - Расєя..так хотіли..добре там?? ні..тому чого так претесь тепер на захід країни?
КРИМ Показати IP 19 Листопада 2014 16:25
ЭБОЛА и ОБАМА — две главные угрозы миру
вонижедіти Показати IP 19 Листопада 2014 16:38
а мені по цимбалах ваши майдани і ваші крими! Я сам за себе!
Ленартович Валерій Показати IP 20 Листопада 2014 02:19
Цікаво... А звідкіля тут вата береться... Чому їм крепко цікаві волинські новини?... Чи Криму їм вже замало?... Оні і нас от нас защітіть уже хотят? :-)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus