USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Вихователя, з вини якого в каналізації втопився хлопчик, засудили

7 Серпня 2014 13:11
Суд виніс вирок учителю школи-інтернату, звинувативши її у смерті вихованця, та призначив покарання у вигляді обмеження волі на строк три роки з іспитовим терміном один рік. Хлопчик, залишений без нагляду, самовільно покинув територію навчального закладу та втопився у каналізаційному колекторі. Про це інформують у прес-службі волинської міліції.

Того дня, відсутність учня вихователь Затурцівської спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату помітила близько опівдня, коли діти зайшли до їдальні. Розсадивши першокласників за столом, вона побачила, що одне місце - порожнє. Весь персонал кинувся на пошуки хлопчика, але на території закладу дитини не було. Про зникнення першокласника вихователь повідомила керівництво школи, батьків та міліцію.

Через чотири дні правоохоронці виявили труп хлопчика на території відстійника очисних споруд на відстані близько чотирьохсот метрів від приміщення школи-інтернату. Згідно з висновком судово-медичної експертизи причиною смерті стала механічна асфіксія внаслідок закриття просвіту верхніх дихальних шляхів при втопленні.

Проти вчителя порушили кримінальну справу. Під час розслідування встановили що, залишений без нагляду першокласник, самовільно покинув навчальний заклад, щоб поїхати додому. По дорозі впав у відстійник, який не закрили кришкою.

Як з’ясували правоохоронці, додому першокласник втікав не вперше, і щораз співробітники інтернату знаходили дитину неподалік виховного закладу.

Під час судового засідання в смерті сина мати звинуватила вихователя, адже неодноразово попереджувала про те, що дитина може втекти зі школи. І хто, як не вихователь, несе особисту відповідальність за життя і здоров'я вихованців, коли вони перебувають під її наглядом. Своєю чергою, підсудна, заперечивши свою вину, наголосила, що може нести відповідальність за втечу дитини, але не за її смерть.

Розглянувши справу, Локачинський районний суд визнав підсудну винною у вчиненні злочину, передбаченого частиною 2 статті 137 (Неналежне виконання обов’язків щодо охорони життя та здоров’я дітей) Кримінального кодексу України, і призначив покарання у вигляді обмеження волі на строк три роки з іспитовим терміном та один рік без позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Вовк Показати IP 7 Серпня 2014 13:20
Дивує позиція матері. Вона бачите попереджала, що дитина може втікти зі школи. А у мене питання: а чого сама тоді не виховувала? Деякі батьки ради одній дитині дати не можуть, а інших засуджують, які глядять не один десяток.
К Показати IP 7 Серпня 2014 13:21
А чому не покарали відповідальних осіб, що не закрили колектор і не простежили за цим? Поряд же дитячий навчально-виховний заклад!!!
лучани Показати IP 7 Серпня 2014 13:55
Винні власники колектора ,а не вчитель. Знову суди відмазують державне майно та чинуш.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus