USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На Волині майор міліції ухилявся від відповідальності за корупцію

2 Червня 2015 16:37
За одержання неправомірної вигоди засудили оперуповноваженого в особливо важливих справах управління боротьби з організованою злочинністю УМВС України у Волинській області.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури області.

Нагадаємо, слідчим відділом прокуратури Волинської області проводилось досудове розслідування у кримінальному провадженні щодо міліціонера, який упродовж березня-червня 2014 року вимагав та одержав від особи, яка вчинила тяжкий злочин, неправомірну вигоду в розмірі понад 9 тисяч гривень, пообіцявши зловмиснику не притягувати його до кримінальної відповідальності.

У судовому засіданні чоловік свою провину не визнав та всіляко намагався ухилитися від передбаченої законом відповідальності, між тим, зібраних правоохоронцями доказів було достатньо, аби довести вину міліціонера.

Луцький міськрайонний суд визнав оперуповноваженого винним у скоєному та призначив йому покарання у виді 5 років позбавлення волі з конфіскацією майна та спеціальною конфіскацією.

Окрім того, його також позбавили спеціального звання "майор міліції" та права 3 роки обіймати посади в правоохоронних органах.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Штефан, Луцьк Показати IP 2 Червня 2015 17:23
Ох і борець із оргзлочинністю! Сам він і є - член "коза-ностра". А якщо без жартів, то робиться воно так. Приходить заявник зі зверненням про вчинення злочину. Йому кажуть: ти піди до такого-то і такого, скажімо до начальника кримінального відділу чи по організованій злочинності. Від нього залежить, чи внесуть твоє клоподання до ЄРДР і чи відкриють карну справу. Побалакай із ним, він дядько добрий - допоможе. Той - радий старатись. Дав на лапу - відкрили кримінальне провадження. Не дав - відмовили за відсутністю складу злочину. Іди тепер, скаржся і подавай у суди. Ось така у нас в Україні "мєнтовка". Треба давати хабара, також, і щоб "відмазатись" від криміналу. Ця послуга теж доступна всім. Буває, що один мент бере за "відмазку", а другий - за внесення до Реєстру на відкриття, не узгодивши дію із першим. Тоді відкривають справу, а потім закривають, відразу ж. Проте "бабок" не повертають. Мужик мовчить бо за "дачу на лапу" дадуть два роки тюряги.
Зохан, Тель-Авів до Штефан, Луцьк Показати IP 2 Червня 2015 20:31
ти такий знаток, ніби сам в такій ситуації побував. в чому проблема? іди в прокуратуру, СБУ (підключи пресу) пиши що з тебе збили бабло, - і ще кілька таких "майорів" посадять. відповідно інші менти почнуть думати і хернею страдати перестануть. а так сидиш на дивані і всяку уйню пишеш,а як до діла, то голову в кущі і соплі жуєш!
Штефан сбушник Показати IP 2 Червня 2015 18:02
гарно написав
123 Показати IP 2 Червня 2015 23:47
А що ніхто не займеться Кропивою та Куцом з РОЖИЩ, які досі під дудку курівників вимагають, беруть і багатіють. Таких сраколизів треба пошукати на район. Ау люстрація-кастрація де ти........
Ольга Показати IP 3 Червня 2015 08:39
Призвище у студію!!!! Чому ніколи цього не пишуть?? Ми маємо знати своїх "героїв" у обличчя!!!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus