USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині амністували афериста

6 Вересня 2014 17:15
Мешканці Нововолинська навіть не підозрювали, що відгукнувшись на оголошення про видачу термінових кредитів, опубліковане у місцевій газеті, вони стануть жертвою афериста, - інформують у прес-службі волинської міліції.

Так, до правоохоронців нововолинського міського відділу міліції із заявами звернулися громадяни про те, що їх ошукали. Всі постраждалі хотіли отримати грошову позику. Зацікавившись оголошенням в газеті про видачу кредитів, вони телефонували за вказаним номером. Чоловік, який начебто гарантував видачу кредитних коштів, просив займача внести обов’язковий грошовий платіж від 250 до 500 гривень на номер його картки. Довірливі громадяни перераховували вказані суми, але довогоочікуваного кредиту так і не отримували, натомість спритник знімав отримані гроші із картки через банкомат. Протягом одного дня чоловікові вдалося ошукати четверо жителів міста на загальну суму близько півтори тисячі гривень.

За гарячими слідами оперативники Нововолинського МВ УМВС України у Волинській області затримали зловмисника. Слідчий відідл відкрив кримінальне провадження, передбачене ч. 1. ст. 190 та ч. 2 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Матеріали справи скерували до суду.

Суд розглянув деталі справи і під час оголошення вироку врахував щире розкаяння чоловіка у вчиненому і той факт, що підсудний має на утриманні малолітню дитину та раніше не притягувався до кримінальної відповідальності. В судовому засіданні обвинувачений заявив клопотання про звільнення його від покарання, застосувавши щодо нього Закон України «Про амністію у 2014 році».

Нововолинський міський суд Волинської області, розглянувши справу, визнав підсудного винним та призначив покарання - два роки позбавлення волі. Однак на підставі п. (в) ст. 1 Закону України «Про амністію у 2014 році» присудив звільнити засудженого від відбування покарання. Разом із тим спритник заплатить постражадлим 1220 гривень матеріальної та 4 тисячі моральної шкоди.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
333 Показати IP 6 Вересня 2014 20:36
Візьміть любу газету обласну і там куча таких пропозицій. Всі вони в центрі Луцька ловлять на гачок довірливих громадян, а правоохоронні органи нічого не роблять, поки до них не звернуться люди.
Лучанин Показати IP 6 Вересня 2014 20:43
Редакція, 7асву статті поміняйте. Афериста не виправдали. Шахрая визнано винним, та застосовано амністію, звільнивши його від кримінальної відповідальності.
Адміністратор до Лучанин Показати IP 6 Вересня 2014 22:01
Дякуємо!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus