USD 39.50 40.00
  • USD 39.50 40.00
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

На Волині з 16 профспілкових таборів для дітей лишилося чотири

25 Травня 2018 21:02
За 10 років кількість таборів для відпочинку дітей на території Волині зменшилась в рази.

Про це йшлося під час прямого ефіру на телеканалі «Нова Волинь» за участю голови федерації профспілок області Іванни Дубинки-Філозоф.

«Не всі мають можливість оздоровити дітей за кордоном чи на морі в Одесі, бо це «б’є» по кишені, а от наші табори розташовані поруч. Тому багато батьків зацікавлені у відпочинку дітей саме в нас, щоб і мати змогу вихідними їх провідати. Більше того, члени профспілок отримують путівки за пільговою ціною. Звісно, не завжди у нас європейські ремонти, але ми працюємо над покращенням матеріальної бази попри фінансові труднощі», - розповідає пані Іванна.


ЗАКРИТТЯ ТАБОРІВ І ПЕРСПЕКТИВА НА СЕЗОН 2018-ГО РОКУ

«У нас є 4 оздоровчі табори. Цього року вони працюватимуть, готовність їхня до відкриття майже 100%. Біля Луцька найближче – це табір «Світанок» у селі Дачне (профспілки працівників державних установ), табір «Веселка» в селі Терешківці (профспілки працівників агропромислового комплексу) і два табори у селі Світязь «Супутник» (працівників освіти та науки), «Чайка» (профспілки працівників охорони здоров’я). Торік ми оздоровили понад 2 тисячі дітей, цього року маємо намір оздоровити близько 2,5 тисячі дітей.

Також у нас були табори працівників АПК - «Сонячний» у селі Гаразджа, і в селі Павлівка. Їхнє утримання потребувало капіталовкладень. Враховуючи, що жодна державна копійка у них не вкладається, був важкий фінансовий стан профспілки, то утримувати їх не було змоги. Ці табори передали в управління освіти», - наголошує Іванна Дубинка-Філозоф.

ПОЖЕЖОБЕЗПЕКА

За два роки у таборах Волині виявлено майже 400 порушень, попри те, що керівники закладів несуть персональну відповідальність за безпеку дітей, - ДСНС.

«Я хочу заспокоїти, що ми не закриваємо очі на порушення, адже щороку перед початком оздоровчого сезону створюємо спеціальні комісії, в які входять пожежники, працівники санітарних служб, Держпродспоживслужби. Вона і здійснюють огляд таборів. Потім ми отримуємо документ, що можемо працювати. Ці документи можемо показати батькам, якщо у них виникають якісь сумніви. Хоча, через відсутність належного фінансування за один раз усе не зробиш. Втім, ремонти постійно відбуваються. Ми не зацікавлені, щоб трапилося якесь лихо, тому працюємо над усуненням недоліків. Більше того, що 5 років відбувається атестація таборів – це комплексна перевірка», - розповідає пані Іванна.

ЗРУЧНОСТІ ДЛЯ ДІТЕЙ З ІНВАЛІДНІСТЮ

«Жоден із наших профспілкових таборів не пристосований до потреб дітей з інвалідністю. У нас немає оздоровчих процедур для таких дітей, навіть пандусів. Тому вони спрямовані більше на відпочинок, а не на оздоровлення.

Щоб побачити загальну ситуацію із дитячими таборами відпочинку в області, надали дані головного управління статистики в області: на Волині найбільше дитячих закладів оздоровлення та відпочинку, які працювали влітку. У 2013 році їх було близько 65 тисяч і найменше 2016 року – близько 19 тисяч закладів. Щодо профспілкових закладів, то 2007 року їх було 16, а нині лише 4.


Щодо кількості місць, то 10 років тому їх було близько 4 тисяч, торік було лише трохи більше 2 тисяч місць. Щодо профспілкових закладів, то в 2007 році було 2540 місць, у 2017 році 872, хоча роком раніше було на 92 місця менше», - пояснила Іванна Дубинка-Філозоф.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus