USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На Волині з'явилася ще одна об'єднана громада

13 Жовтня 2015 08:21
Спільне рішення об’єднатися в громаду з центром у Шацьку, підкріплене всіма необхідними документами, нещодавно надійшло на погодження в облдержадміністрацію. Такому рішенню Шацької громади фахівці ОДА надали позитивні висновки, тож перелік документів надіслали у Мінрегіон і ЦВК. Вони й визначать, як і коли у Шацькій об’єднаній громаді відбудуться вибори голови громади та старост, а не сільських голів місцевих рад. Про це повідомили в Офісі реформ у Волинській області.

Нагадаємо, раніше планувалося, що на базі Шацького р-ну створити лише 1 громаду з центром у Шацьку. Любомльський район має можливість створити на своїй території 3 спроможних громади з центрами у Любомлі, селищах Головне та Гуща.

Тож це вже – сьома об’єднана громада на Волині, яка заявила про готовність узяти на себе повноваження і відповідальність, делеговані державою.

До об’єднаної громади із центром у селищі Шацьк (у складі Шацької сільської ради – смт Шацьк, Гаївка, Мельники) увійшли також Самійличівська (входять села Самійличі, Хомичі, Пехи, Положеве) та Прип’ятська сільські ради (села Прип’ять, Кропивниця, Вілиці, Плоске). Тож загалом бажання жити однією громадою виявили мешканці 11 сіл.

Нагадаємо: таке об’єднання передбачене Перспективним планом. Загалом у Шацькому районі планувалося створення 3-х громад із центрами у Шацьку, Світязі та Піщі.

Довідково:

25 жовтня на Волині у 5 об’єднаних громадах відбудуться місцеві вибори згідно з новими правилами. Це – єдина міська громада з центром в Устилузі Володимир-Волинського району, куди входять Устилузька міська, Зорянська, Микитичівська, П’ятиднівська, Стенжаричівська, Хотячівська, Лудинська, Рогожанська сільські ради; з центром у селі Велицьк Ковельського району готові об’єднатися Мельницька, Підрізька, Сільцівська та, звісно, Велицька сільські ради; Зимніська громада Володимир-Волинського району об’єднає Зимнівську, Бубнівську, Льотничівську, Селецьку сільські ради; Голобська Ковельського району – Голобську селищну, Майданську, Новомосирську, Поповичівську сільські ради. Щодо Смолигівської Луцького району, то з центром у цьому селі готові об’єднатися ще села Хорохоринської сільської ради.

Окрема тема – Оваднівська громада Володимир-Волинського району, до якої побажала приєднатися Гайківська сільська рада Турійського.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus