USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

На вулицях Луцька пропонують встановити годівниці для собак

16 Грудня 2015 14:53
Аби кожен охочий міг поділитися їжею з чотирилапими, у Луцьку пропонують облаштувати годівниці для вуличних собак.

Відповідну петицію опублікувала Альбіна Лемешко на сайті«Єдина система місцевих петицій» 16 грудня, - повідомляють «Хроніки Любарта».

«Вода особливо потрібна тваринам спекотним літом, а їжа часто залишається у нас після трапез. Кісточки чи сухий хліб, які так полюбляють собаки і не їдять люди», - йдеться у повідомленні.

Зі слів лучанки, годівниці можна розробити за принципом годівниць для птахів, або ж за прикладом Туреччини втілити проект пожертвування їжі для бездомних тварин. Тобто подбати і про навколишнє середовище, і нагодувати собак.

«Автомати, які наповнюють лоток кормом для тварин щоразу, коли перехожий здає в них використану пластикову пляшку. Порожні пластикові пляшки утилізуються прямо в ящику», - зазначила Альбіна Лемешко.

Щоб петицію розглянули органи місцевої влади, вона повинна набрати 300 голосів зареєстрованих користувачів. До закінчення голосування залишилося 14 днів.

Підтримати петицію можна тут.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 27
Наталя Показати IP 16 Грудня 2015 16:23
Напишіть де можна проголосувати. Дуже хороша ідея!
11 Показати IP 16 Грудня 2015 17:06
а дана новарчук вже не займається безпритульними песиками?
Анонім до 11 Показати IP 16 Грудня 2015 19:00
Ну гроші ж уже розікрали, то що на тих собак дивитися?
Анонім Показати IP 16 Грудня 2015 17:07
ніби й добра справа, але... собаки кидаються на людей, дуже часто кусають. Як це б жорстоко не звучало - якщо їх ще й підкормлювати, то їх стільки розведеться, що ми ради не дамо
наташа до Анонім Показати IP 16 Грудня 2015 21:56
Люди де у вас стільки злості? людина робить добру справу а ви не бажаєте підтримати .Добра вам ніколи не бачити..вони також мають право на житя як і ми. І від того що ви винисете залишки їжі їх не збільшиться а от хто не стерелізує своїх домашніх улюбленців от звідки їх збільшується. А хоч хтось з цих жорстоких людей допоміг простерелізувати хочаб одну тваринку,тільки говорити всі мастаки а в ділі...
Анонім Показати IP 16 Грудня 2015 17:23
Для чого розплоджувати бездомних собак?
наташа до Анонім Показати IP 16 Грудня 2015 21:48
Люди які ви всі жорстокі і добра вам ніколи не бачити...тут говориться про залишки їжі які ви і так викидають на смітник...А так поласує якась бідолашна тваринка...І від того що ми їх нагодуємо їх не збільшиться а от що люди не стерелізують своїх домашніх оце вони і збільшуються.
сергій до Анонім Показати IP 16 Грудня 2015 21:59
Незнав що покормити собаку це розмноження. Люди які ви тупі і Європи вам не бачити бо там гуманно відносяться до тварин.
Надя до Анонім Показати IP 17 Грудня 2015 21:27
Це у вас треба запитати???? Скількох простерелізували?????жодну от...... А потім чого вони збільшуютьс запитують.
Оля Показати IP 16 Грудня 2015 18:42
А прибирати, мити той посуд хто буде? Ідея дуже дуже, але.... Антисанітарія......
надя до Оля Показати IP 16 Грудня 2015 20:41
Тарілочки самі собачки вилижуть...
25 Показати IP 16 Грудня 2015 18:43
Якщо пані Лемешко так переживає за собачок то нехай візьме їх собі додому, а не створювати бардак, тих собак і так розвелося більш чим треба, люди спокійно пройти не можуть, бо вони кидаються не лише на старших, а й на малечу.
надя до 25 Показати IP 16 Грудня 2015 22:03
Скільки живу ні разу не бачила щоб собаки кидалися на людей.це люди неадекватно себе проводять до тварин.А ідея хороша ще б податок ввести обов'язковий на утримання тварин хочаб 1-грн.і було б все добре простерелізували усіх....такий вихід на їхнє зменшення.
Андрій Показати IP 16 Грудня 2015 19:14
Їх треба встановити біля дверей того, хто це придумав.
тутешній Показати IP 16 Грудня 2015 19:25
ідея непогана, але хай ці годівниці будуть розташовані або за містом, або в безлюдних місцях. через деякий час біля цих годівниць будуть збиратися все більше і більше собак, що й пляшку не вкинеш. у нашому випадку, коли немає контролю за бездомними собаками, то ці годівниці будуть тільки розплідником.
таня Показати IP 16 Грудня 2015 22:08
Чудова задумка... СИТА СОБАКА- ДОБРА СОБАКА їжі завжди багато залишається це навіть добре поставити неподалі від смітєвих баків
Лучанин Показати IP 16 Грудня 2015 22:13
Ви здуріли? Де можна голоси випротивагу збирати!!!! Я не догхантер, але ви учвіть скільки бездомних собак бігатиме містом гпдиьиме скрізь , атв період "течки" ще когось покусає і що з того доброго?
Андрій Показати IP 16 Грудня 2015 22:23
Безпритульних тварин потрібно відловлювати, каструвати якщо хворі то усипляти. А відгодовування популяцій безпритульних тварин лише збільшить проблеми міста та людей вцілому. Ідея на мою думку безглузда, плюс бюджет міста потрібно викорисьовувати доцільно і він не гумовий. Люди подумайте логічно і не створюйте проблем ні собі, ні іншим.
Микола Показати IP 16 Грудня 2015 22:36
Такі "гуманісти" не усвідоилюють кількості проблем що може виникнути після створення такого проекту у міскій раді. Бюджету і так не хватає, а потім обслуговування тих годівниць, проблеми з псами, покусані люди... Організовувати скупчення сміття і собак вкладаючи в це кошти...
nik Показати IP 17 Грудня 2015 00:21
Альбіна Лемешко може варто ВАМ усіх безпритульних собак міста передати? щось багато на Себе берете))))))
Кет Показати IP 17 Грудня 2015 08:00
А якщо ті собакі безпритульні покусають когось ? Хто за це буде відповідати?? Собакі це тварини, а тварини деколи і домашні нападають на своіх господарів
Таня Показати IP 17 Грудня 2015 15:30
кожна собака вірна,і не залежить чи вона дворова чи вона породиста, якщо є собакі які бігають по вулиці значить можна сказати що люди стали безвідповідальні, томущо саме вони спочатку беруть, а коли награються викідають, і ходять жаліються як мене вже задовбали ці дварнягі, тим паче собака ніколи не кінеться на людину просто так, вона відчуває чи погана ця людина чи хороша,от в мене особисто в дворі живе пес якому вже 6 років, ця собака дуже багато чого пережила, коли був дощ і вона бігла в під*їзд її били люди, просто побачівиш на вулиці тоже били, а тепер скажіть хто тут винен собака яка просто хоче житти як всі остальні чи людина яка спочатку візьме, а потім викіне?!адже саме ці безвідповідальні люди які в нас є роблять таке з ними, нащо вони не заслуговують!
Оля до Таня Показати IP 17 Грудня 2015 21:25
Я цілком з тобою згідна в усьому вина ЛЮДЕЙ І ТІЛЬКИ ЛЮДЕЙ. Їм краще викинути залишки їжі у смітник а ніж покласти біля смітника щоб хтось поласував...і всеодно бідолахи будуть лісти у смітники шукати їжі а потім жаліються що собаки розность смітники, а чому знову вина людей.
Норм Людина Показати IP 17 Грудня 2015 20:58
Люди, схаменіться!Собаки теж хочуть їсти! А ви часом не задумувались чому вони нападають?А вони нападають, бо люди деградують, їм шкода дати навіть черстивий шматочок хліба, який може продовжити життя тварини.Собаки нападають тому, що люди беруть і лупасять їх, беруть додому і викидають.Це просто помста!Коли ви зрозумієте, що все повертається бумерангом!Ви жостко тупите!Вони живі істоти, такі ж як і ми.Так, я згодна, можна поставити десь менш людних містях.І якщо хтось вважає, що це пуста трата грошей, то це повний абзац.Поперше ви ж їсте, вони теж хочуть їсти.Ви самі хочете бути в безпеці, то годуйте їх.СИТА СОБАКА - ДОБРА СОБАКА, отже на людей не нападає.Наразі, в мене все.
ВВ Показати IP 17 Грудня 2015 21:47
Усіма руками ЗА!!! Але головне, щоб наші "добрі" люди отрути туда не насипали!
Неадекватна Показати IP 17 Грудня 2015 23:20
Знаєте народ, це якось має бути більш злагоджено і детально продумано, тому що собак і справді треба годувати, але також і слідкувати за рештою аспектів цієї "задумки". Я сьогодні йшла вулицею і до мене причепилася бездомна собака, почала гавкати і гризти мої шнурівки у взутті. Добре що не покусала звісно, але всяке ж буває. Я люблю собак, але у всьому треба мати мудрий підхід, тому нехай організатори краще подумають над деталями і обміркують ці можливі "побічні ефекти"
Люди, Показати IP 30 Грудня 2015 17:04
та ви що, подивіться, скільки петицій непідписаних, що стосуються благоустрою міста, а ви про собак!! Про людей треба спершу подбати, ПРО ЛЮ-ДЕЙ!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus