USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

На заміну вікон у школі та ФАПі села Навіз проситимуть кошти з обласного бюжету

20 Квітня 2018 21:51
Школа та ФАП у селі Навіз Рожищенського району потребують термінової заміни вікон.

Виділення на це коштів із обласного бюджету відстоюватиме депутат Волинської обласної ради від УКРОПу Вячеслав Рубльов, повідомляє прес-служба волинського УКРОПу.

У школі села Навіз навчається 108 дітей, хоча розрахований навчальний заклад на 400 осіб. Крім того, у приміщенні школи віднедавна знайшлося місце і для дошкільнят – тут функціонує ДНЗ «Сонечко». Колишні класи реконструюють під дитячий садок, бо наступного року він поповниться ще сотнею дошкільнят. За словами директора школи Світлани Шевчук, найгостріша проблема – система опалення. Через перебої у роботі системи теплопостачання, у школі холодно, і якщо в осінньо-зимовий період це відчувається не так сильно, то із приходом перших заморозків температура у приміщенні суттєво знижується.

«Через проблеми із системою опалення у приміщенні школи досить прохолодно. Взимку температурний режим подекуди зовсім не відповідав нормам. Я писала клопотання у відділ освіти, однак вони залишилися без уваги. На мою думку, проблема полягає не лише в системі опалення, а й у старих вікнах, що пропускають холод. Усього заміни потребують 156 вікон», – зазначила директор школи Світлана Шевчук.

Проблема заміни вікон на енергоощадні актуальна не лише для навчального закладу, а й для місцевого ФАПу. За словами, керівника ФАПу Наталії Сиротюк громада вже зібрала частину суми на заміну вікон, однак самотужки вирішити це питання ніяк не вдасться.

«У ФАПі пічне опалення, і опалюється лише дві кімнати. Приміщення таку ж має велику площу, як і школа. За медичною допомогою до нас звертається дуже багато людей. Особливо складно проводити огляд дітей. Під час збирання антропометричних даних діток навіть роздягнути не можна. Ми вирішили, що необхідно замінити 6 вікон, на що частину коштів громада вже зібрала, однак їх не вистачить для реалізації ідеї», – зазначила Наталія Сиротюк.

Вячеслав Рубльов каже: перше, що необхідно – це виготовлення проектно-кошторисної документації для заміни системи опалення або її ремонту.

«Звісно, що заміна вікон на енергоощадні змогла б вирішити частину проблем, проте, на жаль, за один раз усі вікна не вдасться замінити, тому робити це будемо поступово. Потрібно визначити ті кабінети та класи, де не можна зволікати із заміною. Після цього ми підготуємо звернення на сесію обласної ради щодо виділення коштів на заміну вікон у школі. Проблему заміни вікон у ФАПі вдасться розв’язати за допомогою Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом». Переконаний, що на умовах співфінансування цей проект вдасться втілити», – підсумував Вячеслав Рубльов.

Варто зазначити, що у 2016 році школі села Навіз вже реалізували проект Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом». Тоді для учнів місцевої школи придбали проектор, проекційний екран та ноутбук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Рожищанка Показати IP 20 Квітня 2018 22:10
Хай Рубльов пролобіює дорогу зробити на Сокіль за кошти обласного бюджету.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus