USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

На місці зруйнованого храму на Волині «ожила» каплиця. ФОТО

3 Листопада 2013 13:44
Митрополит Луцький і Волинський Михаїл у Димитріївську поминальну суботу освятив каплицю Святителя Миколая Чудотворця у Турійську.

Святиню побудували на місці однойменного православного храму, який діяв з 1859 року і який було зруйновано в 1943-му. Тут же 1913 року похоронили його настоятеля отця Олексія Кришпиловича. Тож її спорудили як прояв шани до освяченого місця та поваги до предків.

Перед відправою освячення відбувся хресний хід від церкви Святої Трійці. Із владикою співслужили декан протоієрей Микола Даньків та інше місцеве духовенство. У богослужінні взяли участь селищний голова Олексій Безсмертний, представники громадськості.

«Ми стоїмо на місці, де багато десятиліть наші прадіди приходили щоб звершити свою молитву, віддаючи хвалу Богові, приходили до храму, – зазначив архіпастир, звертаючись до учасників відправи. – Сьогодні це пустинне місце, немає тут храму, але є місце намолене, місце особливе. Маючи велику віру у серці, маючи в душі і у розумі своєму шану до святині, ми відродили цю каплицю щоб вона нагадувала: «Тут наші батьки молились». І стоячи на цьому місці, ми тим самим торкаємось до пам’яті прадідів наших, тримаючи єдність через покоління. І тому наша любов сьогодні до пам'яті наших предків – це відродження цієї каплиці, наша любов до наших близьких і рідних – це сьогоднішня батьківська субота».

На завершення освяти митрополит Михаїл нагородив благословенною грамотою ініціатора спорудження каплиці і її будівничого Олександра Галанського.





Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus