USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На Світязі – проблеми з очисними спорудами

20 Травня 2011 13:33
Очисні споруди, які обслуговують бази відпочинку Гряди та селище Шацьк, потребують розширення, оскільки в «сезон» навантаження на них значно перевищує проектну потужність.
Про це розповів голова Шацької райдержадміністрації Володимир Найда, – інформують Відомості.UA.
Та, як наголосив Найда, сезон на Шацьких озерах триває два місяці, а обслуговувати очисні потрібно цілий рік. А це непідйомно для бюджету району. Тож про розширення очисних наразі не йдеться.
До речі, за словами чиновника, на Гряді практично всі бази під’єднані до центральної каналізації. Винятки становлять одиниці. І вони наразі не мають дозволу на прийом відпочивальників.
Гостро стоїть проблема на іншому березі Світязя. Існуючі поля фільтрації турбази «Шацькі озера», санаторію «Лісова пісня», бази відпочинку «Медик» і деяких інших технічно застарілі та не забезпечують захист ґрунтових вод при очищенні.
Як наголосив заступник начальника Державної екологічної інспекції у Волинській області Олександр Ткачук, якщо екологи виявлять зміни у показниках води озера Світязь, то, цілком імовірно, не дадуть дозволу на відкриття турбази «Шацькі озера».
Щодо села Світязь, то тут каналізаційно-очисні споруди відсутні. Практично всі стічні води від приватного сектора скидаються у вигрібні ями, що призводить до забруднення ґрунтових вод, а в кінцевому результаті – й озера Світязь.
Проте на приватний сектор, можна так сказати, ніхто управи знайти не може – тут відпочиваючих прийматимуть і без відповідного центрального каналізування. А саме берегова лінія села Світязь має найбільше рекреаційне навантаження.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
міля Показати IP 20 Травня 2011 18:44
говорю вам всім ихати на любязь
vasss Показати IP 20 Травня 2011 18:48
ми 6 рокив тільки на ЛЮБЯЗЬ і малеча довольна і самі відриваемося поповній ,так що тільки ЛЮБЯЗЬ і криму далеко до ЛЮБЯЗЯ....
SET Показати IP 23 Травня 2011 08:08
"А це непідйомно для бюджету району" а куди ж іде збір при вїзді в Шацький район? Було б добре якби якийсь журналіст провів по цьому факту розслідування, а результат із відповідними документами виклали в інтернеті. Хоча це має бути дуже сміливий журналіст, той, який не боїться втратити роботу... Чому у нас на Волині крім нічим непримітних новин на кшталт "бабульки продають самогон", "в дитячому садку пролунав анономіний дзвінок про витік радіації" тощо нічого цікавого і такого що дійсно заслуговує уваги та потребує затрат певного часу для проведення журналістського розслідування, не публікують???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus