USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волинь повернулася ікона солдат царської армії

13 Листопада 2013 14:42
Ікона, яку залишили у волинському селі солдати царської армії, повернулася у те саме село. Про це повідомляє «Слово Волині» з посиланням на газету «Полісся».

Так, до Свято-Михайлівського храму села Верхи Камінь-Каширського району повернулася після реставрації ікона Пресвятої Богородиці «Почаївська».

Святий образ від реставрували почаївські майстри. Вони ж і виготовили в пожертву для ікони новий позолочений кіот (оправу).

Днями настоятель храму отець Павло представив оновлену святиню вірянам села.

Історія цього образу дуже цікава. У роки Першої світової війни цю ікону в одній із сільських хат залишили солдати царської армії, пообіцявши забрати її на зворотному шляху. Доля тих солдатів невідома, а от ікону селяни зберегли до наших днів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
факти Показати IP 13 Листопада 2013 17:06
1. Війну проср**; 2. Царя проср**; 3. Державу проср*. 4. Отримали Лєніна. Викиньте на фіг цей образ, він не фартовий.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus