USD 39.65 39.95
  • USD 39.65 39.95
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

На Волині масово копають картоплю, бо вона гниє у землі

26 Серпня 2011 14:06
Хоч урожай картоплі цьогоріч непоганий, дощі у липні та серпні наробили у краї збитків.
Про це розповів директор Волинського інституту агропромислового виробництва Української аграрної академії наук Віталій Пахольчук, – пише газета «Експрес».
Тому, стверджує він, волиняни масово викопують картоплю, бо вона гниє.
«Бульба в перезволоженому ґрунті починає псуватися. Її змушені просушувати. Хто не викопує зараз, бульба загниє у рядках, і вже врожаю не буде», – каже Пахольчук.
Також він упевнений, що цього року волиняни на картоплі не зароблять.
«Маю таку інформацію: тепер картоплю приїжджають брати ті, хто привіз сюди помідори чи кавуни. Тож, аби з порожніми машинами не повертатися, закуповують бульбу. Проте знову ж більш як 1,5-1,7 гривні оптом не дають. А у Камінь-Каширському районі навіть по 1,15 гривні хотіли. Правда, люди ані кілограма картоплі не віддали, бо то вже надто низька ціна», – каже аграрій.
За його словами, нині нормальна ціна для виробника, би не було збитків, – 2,50-3 гривні за кілограм.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus