USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Біля Успенського собору на Волині відбулася акція протесту проти УПЦ

9 Квітня 2023 20:30
Біля Свято-Успенського кафедрального собору у місті Володимир 9 квітня відбулася мирна акція протесту проти УПЦ МП. На неї зібралися більше трьох десятків місцевих жителів.

Про це розповів Суспільному заступник начальника районного управління поліції Василь Клімінчук.

Учасники акції закликали прихожан перейти до ПЦУ.

Як розповів організатор акції Олексій Біянов, на зібрання людей спонукали події у Хмельницькому, де сталася бійка між священниками та військовим. Фразу бійця: «Скільки ще має загинути українців, щоб ви перестали ходити в московський патріархат?» Олексій Біянов написав на плакаті, із яким прийшов на акцію.
«Наша ціль – достукатися до цих людей, щоб вони замислилися над тим, що вони спонсорують ворога, але люди очі ховають, на контакт не йдуть», – каже Олексій Біянов.
Зі слів організатора акції, у Володимирі було три церкви, які належали УПЦ МП. Одна із них вже перейшла до ПЦУ. Цього ж, каже чоловік, очікують і від прихожан Успенського собору.
«І я сюди ходив, поки не полилася кров наших воїнів, – каже учасник акції протесту Володимир. – Тут є багато хороших людей, вони просто не хочуть поки розуміти, що тут проросла російська агентура корінням».
Акція протесту тривала майже півтори години. Зі слів заступника начальника районного управління поліції, конфліктних ситуацій та порушень порядку зафіксовано не було.
Після завершення служби учасники акції вигукували «Ганьба».
Нагадаємо, 2 квітня у соцмережах з’явилось відео в описі до якого зазначено, що у Хмельницькому священники УПЦ(МП) у церкві побили військового. У поліції за фактом подій зафіксованих на відео відкрили кримінальне провадження.

4 квітня, в Хмельницькому відбулись позачергові сесії обласної та міської рад. Рішенням Хмельницької міської ради скасували право Української православної церкви Московського патріархату на користування тринадцятьма земельними ділянками, що є власністю громади. Обласна рада ухвалила рішення про заборону діяльності УПЦ МП на території Хмельниччини.

6 квітня Волинська обласна рада повідомила про скликання позачергової сесії щодо заборони діяльності УПЦ МП на Волині.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Петро Показати IP 9 Квітня 2023 21:01
В колисці українського православ‘я Володимирі, резиденції князя Володимира, який привіз це православ‘я в Київську Русь і посвятив її, кафедральний собор належить московським агентам ФСБ, прямим ворогам України. Яка ганьба!!!
Всезнайко Показати IP 9 Квітня 2023 21:29
Скільки тим чортам платить офіс президента?
Вольдемар до Всезнайко Показати IP 9 Квітня 2023 22:34
Хто ж знає скільки платить тим дурням, які ідуть в московську церкву?
Анонім до Всезнайко Показати IP 10 Квітня 2023 09:56
Маю певні сумніви, що попів у тій церкві оплачує офвс президента
Петру Показати IP 9 Квітня 2023 21:52
Рідко який чиновник та депутат на Волині знає історію
Анонім Показати IP 9 Квітня 2023 23:18
Українська церква, українські батюшки, прихожани - українці. Де та "російська агентура"? Зовсім вже з глузду з'їхали. Порахуйте, скільки українців було охрещено в цій церкві, куди ходили наші бабусі, ділусі, батьки?
голос логіки до Анонім Показати IP 10 Квітня 2023 09:55
Філіал російських спецслужб, прикриті агенти руснявого впливу...Дійсно, де ж та агентура? Навіть не знаю. "Скільки похрещено" не має значення, мова про відношення очевидно російської агентурної структури до, власне, росії.
Анонім до Анонім Показати IP 10 Квітня 2023 11:51
Ти прочитав те .що написано на плакаті в того чоловіка.що стояв перед входом? Чи тебе і тисячі інших таких як ти це поки що не стосується?
Паспорт до Анонім Показати IP 10 Квітня 2023 12:00
завезена з ереф лфтература про "рессею-матушку", агітаційні матеріали, періодика з ереф, російські паспорти в ондатрія і купи інших "служителів". Промиті мізки паши-трамвая ( вибачте, -Мерседеса) про американські біолабораторії - про що це свідчить ? Це не "агентура". Що ще треба доводити, щоб впевнитись що це ніяка не церква, а філія ФСБ ?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus