USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.70 9.88

На Волині найбільше по Україні всиновлюють соціальних сиріт

28 Вересня 2013 14:30
Цьогоріч у Луцьку з 12 дітей, які залишилися сиротами, 11 віддали на виховання у сім’ї, і лише одна потрапила до дитбудинку. Ця тенденція зберігається декілька останніх років.
Щоб проблема сирітства втрачала вагу, варто частіше інформувати населення щодо різних форм усиновлення. В Луцьку є чимало родин, які взяли під опіку чи всиновили чужих дітей. На обліку нині перебувають 199 дітей, а 123 – усиновлені та виховуються у 116 сім’ях. Ці сім’ї не побоялися взяти чужу дитину, і, як доводить досвід, такі діти дуже швидко адаптуються до нового життя, з повагою та любов’ю ставляться до прийомних батьків.
Про це йшлося під час круглого столу у Луцьку на тему: «Пріоритети сімейного виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського виховання», повідомили у прес-службі волинської єпархії.
Напередодні Дня усиновлення, завідувач відділу організації благодійності та соціального служіння єпархії Валерія Лесюк, на запрошення Луцького міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, взяла участь у круглому столі «Пріоритети сімейного виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського виховання».
Цьогоріч у Луцьку з 12 дітей, які залишилися сиротами, 11 віддали на виховання у сім’ї, і лише одна потрапила до дитбудинку. Ця тенденція зберігається декілька останніх років. Нині на обліку служби у справах дітей міськради перебувають 199 сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. З них 173 виховуються в опікунських та прийомних сім’ях, 26 продовжують жити у сиротинцях.
Однак в Україні збільшуються показники соціального сирітства, коли при живих батьках діти ростуть у дитбудинках. Хоча в західних областях ці показники найменші. Мешканці Волині, зокрема, охоче беруть у свої родини прийомних діток. Під соціальним супроводом Луцького міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді перебуває чотири прийомні сім’ї, у яких виховується дев’ять сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.
Захід відбувся у Палаці культури міста. До обговорення долучилися начальник відділу соціальної роботи міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Олена Бондарчук, методист методичного відділу управління освіти Луцькради Тетяна Тарасковська, психологи, представники громадських, благодійних та релігійних організацій.
Згідно з результатами круглого столу прийняли меморандум про підтримку інформаційно-просвітницької кампанії «Ти потрібна мені, мамо!», який передбачає низку заходів із пропаганди сімейних цінностей.
ЧИТАТИ ЩЕ: У ЛУЦЬКУ МОЛИТИМУТЬСЯ ЗА ЗДОРОВ’Я УСИНОВИТЕЛІВ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus