USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині лишатиметься більше податків?

15 Травня 2014 17:32
Реформа місцевого самоврядування передбачає принципово новий перерозподіл коштів в державі. Згідно із пропонованою Концепцією значну частину податків планують лишати на місцях.

Про це йшлося під час відеоселекторної наради віце-премєр-міністра України Володимира Гройсмана щодо організації громадського обговорення питань децентралізації влади.

Концепцією реформи місцевого самоврядування передбачено децентралізацію фінансів. Згідно з нею планують збільшити кількість грошей в місцевих бюджетах до 30%.

Зокрема в регіонах лишатиметься: до 25% з податку на доходи фізичних осіб, від 10%-25% податку на прибуток підприємств, частково екологічний податок, повністю єдиний і земельний податки та інші.

Із Одеської області внесли пропозицію лишати в регіонах частину податків від акцизних зборів та від податку на додану вартість.

Івано-Франківська область запропонувала податки від користування природними ресурсами ділити з Києвом 50/50.

Зі Львова наголосили, що для прикордонних областей важливо лишати частину податків від прикордонної сфери, що дасть змогу розвивати інфраструктуру.

«Усі пропозиції, які сьогодні прозвучали, будуть зафіксовані й проаналізовані експертами», - запевнив віце-премєр-міністр України наголосив Володимир Гройсман.

Перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Кудрявцев у коментарі для Інформаційного агентства Волинські Новини сказав, що згідно з його розрахунками реформа місцевого самоврядування таки дійсно збільшить бюджети Волині.

Також він запевнив, що соціальна сфера не лишиться без фінансування.

«Це питання ще вивчається. Мабуть, будуть створені певні резервні фонди», - сказав Сергій Кудрявцев.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 15 Травня 2014 18:18
1. Де ділася приставка в.о.? 2. Києву, як державі (не м.Києву), необхідно давати гроші так само як ми платимо за проїзд, за продукти, за послуги, тобто платити за їх послуги - за їх роботу. Якщо вони допомогли волині в чомусь, то оплатити їм, а якщо ні, то нехай сидять без грошей. Армію, таможню та інші необхідні інститути оплачувати централізовано, як оплачуємо комунальні послуги. Ви навіть не уявляєте, як тоді можна буде розвинути нашу державу!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus