USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На Волині найвища заплата більша за найнижчу учетверо

27 Липня 2011 10:45
Червнева заробітна плата збільшилась в порівнянні з травневою на 9% і дорівнювала 2131 гривня, що 2,2 раза вище мінімального її рівня та прожиткового мінімуму для працездатних осіб, що становить 960 гривень.
З початку року кожному найманому працівнику нараховано в середньому по 1877 гривень, або на 18,8% більше, ніж рік тому. Про це розповіли у головному управлінні статистики у Волинській області.
У чверті звітуючих суб’єктів червневі заробітки були в межах від 2 тисяч до 3 тисяч гривень, в них зайнята майже третина найманих працівників області, в кожному десятому вони були вищими 3 тисяч гривень (зайнято 17,2% працівників).
Разом з тим майже в десятій частині підприємств нарахування заробітної плати не перевищували мінімальний її розмір.
Традиційно високі заробітки були у працівників фінансової діяльності – 4326 гривень, державного управління – 2731 гривня, транспорту – 2502 гривні.
Водночас у сільському господарстві, рибальстві і рибництві, готельному та ресторанному господарстві заробітки не перевищували 60% середньообласного рівня.
У промисловості середня зарплата становила 2467 гривень і коливалась від 1301 гривні у виробництві шкіри, виробів зі шкіри та інших матеріалів до 4178 гривень у добуванні паливно-енергетичних корисних копалин; будівництві – 1917 гривень, освіті та охороні здоров’я 2295 гривень і 1616 гривень відповідно.
Співвідношення найвищої заробітної плати (у сфері фінансової діяльності) з найнижчою (у сільському господарстві) складає 4 рази.
Ріст зарплати в певній мірі зумовлений скороченням обсягів вимушеної неповної зайнятості.
Так, у червні в порівнянні з травнем більш як на половину зменшилась кількість працівників, які вимушено перебували у відпустках різної тривалості без збереження заробітної плати, і дещо – тих, що з економічних причин працювали у режимі неповного робочого дня або тижня. У згаданих статусах неповної зайнятості перебувало відповідно 0,2 тисячі і 6,6 тисячі волинян, проти відповідно 1,6 тисячі і 15,9 тисячі осіб – рік тому.
Зберігається позитивна тенденція до скорочення заборгованості з виплати заробітної плати, за червень вона зменшилась на 1,9%.
Недоотримали зароблене 3,4 тисячі волинян, в середньому по 2164 грнивні.
Всього на кінець червня заборговано 12 мільйонів гривень, з них майже кожні чотири з десяти заборгованих гривень належать економічно неактивним підприємствам, включаючи збанкрутілі.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus