USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

На Волині освятять новозбудований храм. ФОТО

28 Листопада 2013 14:52
Відкриття новозбудованого храму у селі Галичани Горохівського району відбудеться у суботу, 30 листопада.

Урочисте відкриття та освячення Свято-Петропавлівської церкви УПЦ у селі Галичани Горохівського району відбудеться за участі митрополита Луцького та Волинського Ніфонта. Початок святкового богослужіння о 8.30.
До слова, церква збудована за технологією будівництва «без цвяху» з профільованого бруса 200 х155 мм. Висота дзвіниці церкви по хресту - 24 метри. Церква розрахована на 100 прихожан.

Передісторія будівництва
18 березня 2011 року - у селі Галичани Горохівського району трапилася біда – повністю згоріла Свято-Петропавлівська церква. Пожежа розпочалася в одному з підсобних приміщень храму. Пожежники загасили вогонь, але він уже повністю знищив церкву. На місці пожежі працювали відповідні служби, адже хоча храм і не був пам’яткою архітектури, але мав доволі поважний вік – його спорудили у 1925 році.
12 травня 2012 року у Галичанах Горохівського району урочисто встановили хрест, де у стоятиме престол у новому храмі. На подію зібралося все село.
14 червня 2012 року – закладення капсули та першого каменя на місці будівництва церкви.
21 грудня 2012 року біля стін майбутнього храму відбулося освячення хрестів, які сяятимуть на куполах.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
НП Показати IP 28 Листопада 2013 17:05
Цікаво, звідки у галичанців взялись такі кошти і хто ж спонсорнув? Відповідь одна - Москва! Збудувати в такий короткий строк таку церкву за пожертви прихожан - не реально. Віряни Київського патріархату жодної церкви в такий термін не збудували, позаяк такого бдагодійника не мають. Тому, задумайтесь українці!
відповідь НП до НП Показати IP 28 Листопада 2013 18:21
Віряни Київського патріархату мало будують церков...здебільшого відбирають
Вова Показати IP 28 Листопада 2013 17:07
Приємна новина для Села Галичани. Церква дуже гарна. Обітниця нашого села.
вові Показати IP 29 Листопада 2013 01:19
церква це добре тільки з якого часу галичани ходять в російську церкву
ірина Показати IP 1 Грудня 2013 18:40
Хочу втрутитись у розмову.. Вітаю всіх,хто родом із с. Галичан. Не потрібно,"ВОВА" плутати "російська" чи "українська"- з діда прадіда ми в церкві чули старословянську , а не російську,як ти пишеш мову. Це мова всіх церков на той час. Не "російська".. А тому3 мені приємнео чути ,коли наш о. Димитрпій править саме на старословянській мові, мові моїх предків.Я одна з Вас. Я була присутня на святі. Свято- раз на житті. Дякуючи Богу, ми будемо розповідати внукам про це. Слово "Дякую" -це нічого для людини , яка зробила для для Храм. . Я всіим риозповідаю,що Сергій Мартиняк - людина незвичайна. Скажіть, хто -маючи свої збереження -дарує їх просто так Мурашки по тілу бігли мені, коли він сказав , що я мав мрію - збудувати храм і моя мрія збулась. Хай Бог його береже.ПРОте є в нашому селі люди байдужі,не хочеться називати прізвища -жодної людини із сімї. Віват МАРТИНЯКУ!!!!!! Збулась - це мало сказано. Це неперевершено.!!!!!Всі допомагали,було нагороджено будівельників,гарні слова всім,хто. долпомагав.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus