USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині перепоховали жертв масових розстрілів. ФОТО

14 Жовтня 2011 10:21
У місті Володимирі-Волинському перезахоронили останки жертв масових розстрілів періоду Другої світової війни.
Церемонія перепоховання відбулася 13 жовтня, – повідомили у прес-службі Волинської облдержадміністрації.
Останки людських жертв були перевезені з території валів городища на Федорівське кладовище.
Священики різних конфесій відслужили панахиду за загиблими.
«Ми не знаємо роду, національності та віку цих людей. Цей масовий розстріл – страшний урок для усіх народів. Сьогодні ми живемо в мирному часі і маємо бути добрими один до одного, Але давати рішучу відсіч поневолювачам. Це – братська могила, адже тут – українці, поляки і євреї», – зазначив у виступі голова облдержадміністрації Борис Клімчук.
За його словами, археологічні розкопки на стародавньому городищі у Володимирі-Волинському будуть продовжені в наступному році, а на місці, де нині – братня могила, зведуть пам’ятник-постамент «Людині – жертві тоталітарного режиму».
Довідково:
Археологічні дослідження з виявленням та музеєфікацією об’єктів давньоруського часу на стародавньому городищі у Володимирі-Волинському експедиція ДП «Волинські старожитності»проводить з 2010 року.
При проведенні розкопок поруч із фундаментами стіни замку у 2010 році виявлено останки 6, а у 2011-му – 35 невідомих осіб.
30 травня 2011 року, у встановленому законодавством порядку, складений акт про місце встановлення поховання, який було спрямовано до Державної міжвідомчої комісії у справах увічнення пам’яті жертв війни та політичних репресій для отримання дозволу на проведення ексгумаційних робіт.
25 липня 2011 року ДП «Волинські старожитності» отримало від Державної міжвідомчої комісії у справах увічнення пам’яті жертв війни та політичних репресій дозвіл на проведення ексгумаційних робіт на городищі у Володимирі-Волинському, згідно з яким проводили роботи і виявили у цьому археологічному розкопі ще 367 людських останків.
Фахівці кажуть, що їх етнічна приналежність підлягає додатковому вивченню, так само, як уточнюються масштаби захоронень.
Предмети, які були виявлені біля поховань, дозволяють дослідникам припустити належність жертв масових розстрілів до українського, польського, єврейського народів.





Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus