USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

На Волині презентували книгу про Україну та Литву. ФОТО

19 Серпня 2011 15:40
Вийшла книга, у якій досліджено литовсько-руський період історії України.
Видання під назвою «Україна і Литва у 14-16 ст.: політико-правові та соціально-економічні аспекти» презентували на Волині 19 серпня, – повідомили у прес-службі Волинської облдержадміністрації.
Вихід друком видання присвячений святкуванню 20-ої річниці Незалежності України.
Авторами книги є сучасні київські дослідники: Андрій Блануца, Дмитро Ващук, Андрій Гурбик, Борис Черкас та Владислав Берковський.
«Ідея видати цю книгу виникла тоді, коли я працював на посаді Надзвичайного і Повноважного Посла України у Литовській Республіці, - розповів голова ОДА Борис Клімчук під час презентації. – Саме тоді було започатковано активний діалог науковців наших дружніх країн у дослідженні майже трьох століть спільної історичної спадщини. Ця книга розповість читачеві про історію середніх віків, про наше походження, про події і суспільні процеси, що відбувались на українських землях та моїй рідній – волинській».
На презентації були присутні волинські фахівці у галузі історії.
Кандидат історичних наук, професор, завідувач кафедри історії стародавнього світу та середніх віків Волинського національного університету імені Лесі Українки Оксана Карліна коротко охарактеризувала книгу та наголосила, що вона має право на продовження.
Крім того, голова ОДА поінформував присутніх про те, що нині ведеться робота над створенням нового альбому Волині, що розглядає її історію в картографічному матеріалі з IX по XXI століття Волині.
Фінансування видання здійснювалось за кошти обласного благодійного фонду Бориса Клімчука «Рідна Волинь» та за рахунок регіональної Програми економічної підтримки книговидавничої справи на 2010-2011 роки.





Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus