USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині ромські діти вчитимуться разом з батьками

31 Липня 2012 14:09
Активісти громадської організації «Терне Рома» вирішили підвищити рівень мотивації волинських ромів до навчання. І не лише дітей, а й батьків. Невдовзі у Луцьку запрацює свого роду «маленька школа» для ромських родин, де виховують дошкільнят.

Про це стало відомо під час прес-конференції ГО «Терне Рома» 31 липня.

Як зауважила член правління ГО «Терне Рома» Тетяна Логвінюк, через те, що серед дорослих ромів досі є багато неграмотних, у родинах діти не можуть зрозуміти, наскільки важливо вчитися і здобувати знання. «Вони не цінують знання, а вчать дітей жити без освіти. Не розуміють переваг здобуття освіти, отримання знань і підвищення рівня інтелектуального розвитку», - пояснила Логвінюк.

Аби подолати стереотипи серед ромів, ГО «Терне Рома» започаткувала і 15 серпня розпочне втілення проекту «Разом в школу». Триватиме проект впродовж року.

Він має на меті підготувати до школи ромських малюків, які не відвідують дитсадків й водночас мотивувати батьків самим здобувати знання і контролювати навчання своїх дітей. В межах проекту діти мають засвоїти елементарні просторово-часові знання, навчитися хоч трохи читати і писати, а також вивчити правила поведінки у шкільному товаристві.

Заняття відбуватимуться в приміщенні ГО «Терне Рома» двічі на тиждень. Загалом до навчання планується залучити 12 діток з батьками. «У двох групах будуть заняття – для діток віком від 3 до 5 років і для тих, кому від 5 до 6» - зауважила керівник проекту Тетяна Логвінюк.

За словами консультанта ГО «Терне Рома» Віктора Пенька, наразі на Волині приблизно 45% ромів працездатного віку – неграмотні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Ай-не-не Показати IP 31 Липня 2012 21:57
А навіщо їм вчитися? Для того, щоб жебракувати, видурювати гроші та продавати наркотики, освіта зовсім не потрібна. Навіщо забивати зайвим голову?
тиць-здиць Показати IP 1 Серпня 2012 08:48
Щоб охопити циганів ромської національності освітою, треба призначити їм стипендію, гривень так тисячі зо дві. Гарантую, стопудово відвідувати уроки буде і стар і млад

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus