USD 40.75 41.10
  • USD 40.75 41.10
  • EUR 40.70 41.20
  • PLN 10.30 10.45

На Волині розвалюється лікарня. ВІДЕО

3 Лютого 2013 18:02
Обвал загрожує лікарні в селищі Ратне, де щодня перебуває понад сотня пацієнтів і медиків, йдеться у сюжеті «ФАКТИ» на ICTV.

Як зазначає кореспондент, пацієнти й медперсонал не на жарт налякані, адже падає стіна головного корпусу, яка неминуче потягне за собою решту приміщення. Стіна просвічується наскрізь, а в щілини спокійно пройде і рука. Лікарня просто на ладан дихає, кажуть медики.

Біди наробив і дірявий дах. На верхніх поверхах зі стелі вже не капає, а просто тече, тут не встигають міняти відра. Залило операційну, пацієнтів переводять у сухіші палати

«От зранку почало крапати, ми хворі, і воно буде цілу ніч нам тут текти, не зможемо спати, а нам потрібен спокій в першу чергу. В такому стані лікарня просто не може бути», - каже пацієнтка Ольга Курсік.

«Це дуже заважає нашій роботі, на 5-му поверсі, який найбільше страждає від цієї руйнації, знаходиться операційний блок, і ми сьогодні не можемо нормально провести операцію, бо порушуємо грубо санепідрежим», - заявляє заступник головного лікаря Ратнівської центральної районної лікарні Володимир Колотюк.

У лікарні впевнені: приміщення розсипається через технічні помилки будівельників під час зведення закладу. Цеглу клали абияк, а на покрівлі зекономили. Вона вкрита лише руберойдом, а через вологий клімат Полісся, де постійно дощить і сніжить, ця технологія не підходить.

«Панелі не перекривають основну стіну, і коли зимою проходить затікання і замерзання, цегла починає руйнуватися, тріскатися і вилітати. Основні опори, які тримають панелі, починають рухатися, вони відійшли на сантиметрів 6-8, і це може призвести до завалу всієї лікарні», - зазначає інженер Анатолій Ярошук.

Зволікати з реконструкцією не можна, адже щодня під загрозою сотні пацієнтів і лікарів. Медзаклад єдиний у районі, обслуговує понад 50 тисяч населення. Нині на ремонт випросили менше 200 тисяч гривень. Та цього вистачить лише на укріплення незначної частини аварійної стіни, про дах поки взагалі не йдеться.

«Щоб переробити покрівлю, ми виготовили проектно-кошторисну документацію в минулому році повністю на всі приміщення. Вона вартує більше 3-х мільйонів гривень, і сподіваюся, що цього року ми приступимо до перекриття центрального корпусу. Кожен втрачений день ускладнює не лише ремонт, а й збільшує вартість проведення цих робіт», - каже заступник голови Ратнівської райдержадміністрації Тимофій Новік.

Ремонту покрівлі чекають три корпуси лікарні. Сума немала, тож гроші проситимуть і в держави, і в спонсорів. Якби увагу на проблему звернули років 10 тому, коли тріщини тільки-но з’являлися, цієї ризикованої та загрозливої ситуації можна було б уникнути.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Патріот Показати IP 3 Лютого 2013 20:39
А де Палиця-благодійник?Тільки він може допомогти....Владі це все до лампочки....
місцевий Показати IP 3 Лютого 2013 21:59
Так недавно вибори були, то чого до кандидатів не звертались? Якщо більш вагомі проекти робили кандидати, то... значить там щось не того з громадою...
ya Показати IP 4 Лютого 2013 09:14
Весело( От тобі і Україна.
Ратнівчанка Показати IP 4 Лютого 2013 16:42
— Обігрів лікарні протягом усього сезону обійшовся лише в 500 тисяч гривень, – зазначив головний лікар Михайло Григорович Бєгаль. – Але якби котельня працювала на природному газі, то витратити довелося б 1,7–2 мільйони гривень. Завдяки такій економії коштів вдалося замінити теплотрасу, не відправляти працівників у відпустки за власний рахунок, купувати необхідні медикаменти, вирішувати "інші фінансові проблеми медичного закладу".
Ратнівчанка Показати IP 4 Лютого 2013 16:51
Я наводжу фрагмент статті, яку опублікувала в кінці минулого року газета "Волинь".Тоді депутат обласної ради, головний лікар райлікарні Михайло Бєгаль хвалився журналістам та колегам з депутатського корпусу, як у нього все добре. А тепер все так погано? Він вижив з роботи попереднього головного лікаря, нині покійного Сичука Володимира Олексійовича, облив його ім'я брудом. А той, між іншим, буквально жив проблемами лікарні. А тепер Бєгаль ще й хоче спихнути на нього "технічні помилки будівельників"!!А сам за всі ці роки що зробив??
ЕНЕРГООЩАДНІ ПРОГРАМИ ЕФЕКТИВНО ПРАЦЮЮТЬ У СОЦІАЛЬНІЙ СФЕРІ до Ратнівчанка Показати IP 5 Лютого 2013 18:14
проФФесіонал... 100% http://www.volyn.com.ua/?rub=2&article=0&arch=1467
не_EXPERT Показати IP 4 Лютого 2013 20:49
Ремонт потрібно було провести ще енну кількість днів назад. Шановні, згадайте червень 2012 і Рівненську,109 - потім будете чухати голови і *опи.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus