USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

На Волині селян вчитимуть бути активними. ФОТО

13 Липня 2011 14:31
При будинку культури у селі Радомишль Луцького району Волині відкрили Центр громадської активності, який надаватиме соціально-культурні, інформаційні, методичні та інші види послуг.

Про це повідомили 13 липня у Волинському Інституті Права.

Центр громадської активності - перша у Волинській області установа, яка дає можливість сільським жителям отримувати якісні соціально-культурні, інформаційні, методичні та інші види послуг.

Центр обслуговуватиме населення сіл Радомишль, Суховоля та Романівна.


Центр має впроваджувати нові ефективні механізми роботи закладу культури Радомишля, покращувати існуючі та запроваджувати нові послуги для сільської громади.

Центр було технічно оснастили технікою, аби сільська громада навчалась комп’ютерній грамотності, мала доступ до он-лайн послуг та до послуг ксерокопіювання.
У Центрі громадської активності надаватимуться на постійній основі інформаційні, консультаційні, просвітницькі та інші види послуг для соціально вразливих груп громадян, активістів місцевих громад й ініціативних громадських груп, що передбачатиме проведення семінарів з різних аспектів основ законодавства, надання первинної правової та соціальної допомоги.

Так, цільову аудиторію кожного місяця консультуватимуть спеціалісти пенсійного фонду, центру зайнятості, управління праці та соціального захисту населення, спеціалістами с/г дорадчої служби та відділу охорони здоров’я.

Зазвичай, можливості для проведення дозвілля надзвичайно обмежені у сільській місцевості, тому Центр буде організовувати роботу гуртків, створювати умови для спілкування та реалізації творчих здібностей та нахилів людей.

Стартує робота танцювального гуртку, гуртку настільних ігор та мистецької флористичної студії. Для старшого покоління запроваджуються курси довголіття і здоров’я, лекції та літературні читання місцевих волинських письменників.

Для молоді організовується робота Клубу амбітних людей як стартового майданчику для знайомства, обміну досвідом, навчання та встановлення корисних зв’язків. В рамках роботи Клубу проводитимуться навчання на тему «Організація бізнесу на селі», організовуватимуться зустрічі із відомими бізнесменами, громадськими діячами, народними умільцями.

Запрошені учасники ділитимуться позитивним досвідом досягнення поставлених перед собою цілей та своїми здобутками у професії із громадою, обговорюватимуться можливості для саморозвитку молоді та розвитку їх професійних якостей.

Довіково:

Робота Центру громадської активності у селі Радомишль стала можлива завдяки підтримці проекту Волинського Інституту Права «Радомишльський сільський будинок культури – осередок громадської активності на користь громаді» в рамках Антикризової гуманітарної програми Міжнародного фонду «Відродження».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus