USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

На Волині стало менше місць, де можна купатися

27 Травня 2011 15:41
В області зменшилася кількість місць для літнього відпочинку біля водойм. Рятувальники звинувачують чиновників у тому, що вони навмисне облікують менше таких місць, аби зняти з себе відповідальність.

Про це 27 травня під час засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій розповів начальник сектору з питань наглядово-профілактичної діяльності головного управління МНС у Волинській області Олександр Мельничук.

«У минулому році в області було 56 таких місць, а вже у цьому визначено лише 47 спеціально облаштованих місць для відпочинку на водоймах. Це свідчить про те, що органи виконавчої влади навмисно не визначають місця відпочинку на водних об’єктах, аби уникнути відповідальності, яка покладається на них щодо забезпечення безпеки людей під час сезону літнього відпочинку населення», - висловив своє невдоволення Мельничук.

До слова рятувальник навів статистику, яка свідчить, що у Турійському району у минулому році було 8 місць відпочинку, а цього 2, у Ківерцівському 4, а тепер 2, у Старовижівському – 9, а цього року лише 5.
Крім того, в області є райони, де взагалі не планують облаштовувати пляжі біля водойм.

«Взагалі не подали переліку таких об’єктів у Горохівському, Іваничівському та Володимир-Волинському районах, тобто це свідчить про те, що люди не матимуть можливості відпочивати у місцях, де повністю забезпечуватиметься їхня безпека на водоймах. А це призведе до стихійного відпочинку населення», - переконаний Мельничук.

Також в ГУ МНС області незадоволені роботою органів виконавчої влади щодо облаштування рятувальних постів на водоймах.

«У селі Світязь Шацького району не було встановлено жодного рятувального поста на пляжі, де як ми знаємо відпочивають тисячі людей. А цим питанням вже давно мала б зайнятися сільська рада», - зазначив Олександр Мельничук.

Перший заступник губернатора області Олександр Башкаленко обурився, що в районних адміністраціях так зневажливо ставляться до організації літнього відпочинку населення на водоймах.

«А куди ж будуть їхати люди відпочивати в тих районах, де немає облаштованих рекреаційних зон?», - звернувся до чиновників Башкаленко.

Представник Горохівської РДА Олексій Гайдук відповів, що у їхньому районі придатних для цього водних об’єктів взагалі немає. Володимир-Волинський район також нарікає на ту ж проблему, а от у Іваничах говорять, що на єдиному озері у селі Павлівка змінився орендар. Хоча, яке це має відношення до облаштування рекреаційних зон, чиновник так і не пояснив.

«До офіційного відкриття купального сезону залишилося 4 дні. 1 червня ці всі недоліки повинні бути ліквідовані. Люди мають мати місця, куди зможуть приїхати покупатися та відпочити», - зобов’язав районних керівників начальник управління з питань надзвичайних ситуацій Волинської ОДА Василь Ромко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus